Poraz košarkašica od Italije

Poraz košarkašica od Italije

Talijanke su pogodile 62,5% pokušaja za tricu.

Nakon prošlogodišnje senzacije u Italiji, Hrvatska ove godine u Slavonskom Brodu nije uspjela ponoviti jednak uspjeh i izgubila je 52:64. Nažalost, ovim porazom su kvalifikacije za Hrvatsku zaključene jer će, bez obzira na ishod utakmice protiv Makedonije, zauzeti treće mjesto u skupini, a što neće biti dovoljno za plasman na Europsko prvenstvo.

U prvu četvrtinu su Talijanke krenule agresivno, kako se zapravo i očekivalo, a našu izabranu vrstu nikako nije išao šut. Sandrić i Buzov su promašile po dvije trice, Dojkić također nije uspjela ubaciti u dvije prilike, Lei Miletić nije ušlo polaganje i sve to u tek pet minuta igre. Za to vrijeme Talijanke su već pobjegle na 2:9. Tada naše reprezentativke pomalo dižu svoju igru te tricom Antonije Sandrić i polaganjem Marije Režan uzimaju prvo vodstvo na utakmici pri 13:12. No, šuterska prijetnja Elisa Penna ostaje otvorena, zabija tricu te vraća vodstvo Italiji.

Druga četvrtina započinje ponovnim izjednačenjem Hrvatske na 17:17. Počinje prava koš za koš igra, a Hrvatska zadnje vodstvo ima polaganjem Antonije Sandrić za 24:23. Nakon koša Giuditte Nicolodi za vraćanje prednosti Italiji u igru se uvlači izvjesna doza nervoze i sljedećih dvije minute prolazi bez koša na obje strane. Nažalost, Hrvatska nije uspjela napraviti povrat iz nervoze u napad i na poluvrijeme se odlazi s 26:32 za gošće.

Drugo poluvrijeme je Hrvatsku vukla Ivana Tikvić koja već u startu treće četvrtine daje dva koša i drži Hrvatsku na relativno prihvatljivom zaostatku od 30:34. Igračice Italije vrše konstantan pritisak i uz iznimno precizan šut odrađuju i izvrsnu obranu, konstantno zagrađuju Mariju Režan te polako, ali vrlo sigurno povećavaju razliku. Treća četvrtina završava s 40:50 za Italiju, a posljednja četvrtina ne donosi promjene. Talijanska ekipa jednostavno održava rezultat do 52:64 koliko je pokazao semafor istekom vremena.

Valja istaknuti rijetko viđeni postotak šuta za tri poena kod Italije – ušlo je 10 trica u 16 pokušaja, odnosno 62,5 %! Kod Hrvatske je taj postotak iznosio 17,6 % (3/17).

Jedina dvoznamenkasta u hrvatskim redovima bila je Ivana Tikvić s 11 poena i 5 skokova. Nina Premasunac je dodala 9 poena, a Antonija Sandrić i Marija Režan po 8.

Elisa Penna je Italiji dodala 17 poena (od čega 5 trica), dok su Francesca Dotto i Giorgia Satana postigle po 13 poena.

izvor: www.hks-cbf.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.