Posljednje pripreme pred početak EP-a u rukometu na pijesku

Posljednje pripreme pred početak EP-a u rukometu na pijesku

Grad Zagreb biti će domaćin osmog Europskog prvenstva u rukometu na pijesku. Na prvenstvu će se natjecati 14 muških i 15  ženskih ekipa u seniorskoj konkurenciji, dok će se u juniorskoj konkurenciji za naslov boriti 15 muških i 12 ženskih ekipa. Od 16. do 18. lipnja na Jarunu održat će se juniorski dio natjecanja, a seniorski dio počinje 20. lipnja i završava 25. lipnja.

Hrvatski juniori su viceprvaci Europe, dok seniorska reprezentacija na domaćem terenu kreće po svoj peti uzastopni naslov prvaka. Seniori su četverostruki europski prvaci, a pohvaliti se mogu i naslovom svjetskih prvaka.

U muškoj seniorskoj konkurenciji ekipe su podijeljene u dvije grupe, u grupi A nastupit će Španjolska, Mađarska, Rusija, Njemačka, Poljska, Danska i Nizozemska. Grupu B predvodi Hrvatska, a borit će se još s Ukrajinom, Srbijom, Norveškom, Švedskom, Švicarskom i Francuskom.

Seniorke su podijeljene u tri grupe po pet reprezentacija a reprezentacija Hrvatske nastupit će u grupi C. Mađarice se nalaze u grupi A, suparnice će im biti Nizozemska, Rusija, Njemačka i Danska. U grupi B igraju Norveška, Poljska, Ukrajina, Švedska i Francuska. U posljednjoj grupi C s Hrvatskom su još Italija, Španjolska, Švicarska i Grčka.

Juniori u muškoj konkurenciji podijeljeni su u tri grupe, u grupi A igraju Španjolska, Njemačka, Švicarska, Ukrajina i Srbija, dok su u grupi B reprezentacije Portugala, Poljske, Mađarske, Bugarske i Slovačke. Naša reprezentacija nalazi se u grupi C s aktualnim prvacima Rusima a tu su još Italija, Nizozemska i Rumunjska.

U ženskoj konkurenciji u grupi A igraju Mađarice, Njemice, Nizozemke, Poljakinje, Rumunjke i Ukrajinke, dok su u grupi B Hrvatska, Španjolska, Rusija, Portugal, Švicarska i Litva.

Prije šest godina u Umagu hrvatske reprezentacije su u obje konkurencije bile nenadmašive i osvojile tri zlatne medalje i jednu brončanu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.