Posljednje slavlje Hajduka nad Rijekom

Posljednje slavlje Hajduka nad Rijekom

Četiri kola prije kraja Prve HNL sve je jasno – Hajduk kroji sudbinu prvaka! Nakon što je momčad Joana Carilla srušila Dinamo na Maksimiru, i time ih udaljila od prvog mjesta, sada ima šansu srušiti i Rijeku te tako pustiti da se pitanje prvaka riješi u posljednjem kolu.

Bez obzira što subotnja utakmica Hajduku i nije pretjerano važna, Carillo i igrači su odlučni : Idemo po pobjedu! Jer nakon prekida crnog niza od 9 godina bez pobjede na Maksimiru pokušat će prekinuti i pet godina dug niz bez pobjede nad Rijekom.

Hajduk je posljednji put u Jadranskom derbiju slavio 21. ožujka 2012. godine. Lijepo vrijeme na Kantridu je privuklo 6500 navijača, od toga čak 1000 pripadnika Torcide. Bila je to oproštajna utakmica za Krasimira Balakova na klupi Hajduka, a Riječane je vodio Dragan Skočić.

Već od 15. minute Splićani vode. Caktaš proigrava Vukušića, koji sjajnim lažnjakom “baca” svog čuvara Čaglja na travu i mirno matira Lisjaka za 0:1.

Rijeka je očajnički pokušavala izjednačiti, a u 15. minuti drugog dijela novi šok. Ozobić uspijeva slomiti Tadejevića i ubaciti u peterac, gdje je Caktaš zaboravljen i pogađa praznu mrežu za 0:2. Pred kraj susreta Skočić je bacio sve karte u napad , a to je kažnjeno u 80. minuti. Akteri su ponovo Caktaš i Vukušić , Caktaš ubacuje s lijeve strane, a ovaj potonji mirno zabija i završava posao na Kantridi.

Rijeka ( 4-3-3)

Lisjak-Švrljuga ,Datković, Čagalj, Tadejević (od 78. Čaval)-Palibrk (od 65. Salčinović) ,Kreilach, Živulić (od 46. Miloš) – Močinić, Sivonjić, Čulina

Trener : Dragan Skočić

Hajduk (4-4-2)

Blažević-James, Milović, Neretljak, Kukoč-Andrić (od 79. Ljubičić) ,Ozobić (od 83.Kiš),Andrijašević, Caktaš-Sharbini (od 84. Vuković),Vukušić

Trener: Krasimir Balakov

Hajduk od tada ne zna za pobjedu nad Rijekom, a u posljednjem susretu bili su na korak od nje. Je li vrijeme za prekid posta vidjet ćemo u subotu od 17 sati!

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.