Posljednji trening košarkaša prije sutrašnjeg putovanja na EuroBasket

Posljednji trening košarkaša prije sutrašnjeg putovanja na EuroBasket

Hrvatski su košarkaši danas odradili posljednji trening priprema za europsku smotru košarke. Od Međimurja, i Svetoga se Martina opraštaju sutra u jutarnjim satima kada kreću prema Cluju gdje ih očekuje grupna faza.

31. kolovoza počinje borba za trofej Nikolai Semashko, a traje do 17. rujna. Utakmice se po skupinama se igraju u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj, a sama završnica, od osmine finala do finala, igra se u Istanbulu. Osminu finala izborit će četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine. U Rumunjskoj, odnosno u skupini C,  suparnici Hrvatske su domaćin Rumunjska, Mađarska, Češka, Španjolska te Crna Gora.  Trupe Ace Petrovića križati će se sa skupinom D u kojoj se nalaze Rusija, Velika Britanija, Srbija, Latvija, Turska i Belgija.

Hrvatska lovi dobar plasman nakon što su velikim reprezentacijama otkazale glavne uzdanice. Srbiji nedostaju tako  Teodosić, Jokić, Bjelica, Simonović i Raduljica , Španjolskog izbornika napustili su Nikola Mirotić  te zbog ozljede, Sergio Llull . Tony Parker ozlijeđen je već duže vrijeme, a neće biti ni Nicholasa Batuma, Timotheeja Luwawua-Cabarrota i  Rudyja Goberta u sastavu Francuske. Našim se prvotimcima tako otvara fantastična mogućnost za dobar rezultat.

EuroBasket otvaramo u petak 1. rujna s početkom u 14.00 sati, dan kasnije očekuje nas Rumunjska u 19.30, dan odmora pa u ponedjeljak u 16:45 protivnik nam je Crna Gora, u utorak klasik sa Španjolcima također u 16:45, da bismo grupnu fazu zaključili sa Česima u četvrtak 7. rujna u 13:30 sati.

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.