Potres na Poljudu! Torcida je prevladala, Ivan Kos je gotov

Potres na Poljudu! Torcida je prevladala, Ivan Kos je gotov

U nedjelju će, kako doznajemo, Ivan Kos biti smijenjen s mjesta predsjednika.

Ivan Kos odlazi iz fotelje predsjednika Hajduka. Jedino je pitanje hoće li otići već u nedjelju nakon derbija ili će ostati do kraja sezone, dok se ne izabere nasljednik kome će predati funkciju. Sedmorica članova Nadzornog odbora Hajduka odavno su podijeljeni oko podrške predsjedniku, a tanka većina na kojoj je egzistirao od utakmice s Rudešom, popustila je pod teretom optužbi Torcide za pokušaj “približavanja sucima”.

U nedjelju bi, dakle, “nadzornici” trebali aktualnom predsjedniku okrenuti palac dolje, a samo bi neko veliko čudo moglo promijeniti trenutni odnos snaga. Koliko veliko? Pa recimo da to ne bi bila čak ni golijada i visoka pobjeda nad Dinamom. I posve je nebitno hoće li na koncu ishod glasovanja biti 6-1, 5-2 ili 4-3. U ovom se trenutku više nitko na Poljudu ne bavi istraživanjem onoga što se dogodilo i pokušajem spašavanja predsjednika, fokus je preusmjeren na to da se iz cijele situacije klub izvuče sa što manjom štetom, i bez daljnjih potresa.

Više uopće nije sporno da su suci čašćeni ručkovima i večerama, da ih se darivalo klupskim suvenirima, vodilo na koncerte i u noćne provode…, važno je da to nije rezultiralo konkretnom pomoći na terenu, poklonjenim golovima, penalima, bodovima…, što će objektivan promatrač Hajdukovih utakmica i sam lako zaključiti. A što se trebalo događati ubuduće, e to sad više i onako nije važno.

Kos, dakle, mora otići, no ne zbog toga što je napravio nešto nezakonito, nego zbog toga što se ogriješio o nepisano pravilo po kome nema apsolutno nikakve bliskosti s onima koji po mišljenju navijača sustavno godinama potkradaju Hajduk. Bez obzira sjedili u foteljama HNS-a, ili dijelili “pravdu” na terenu. A je li se Kos stvarno ogriješio, ili je neoprezno upao u zamku onih koji ga već dugo držali na nišanu, to vjerojatno nikad nećemo saznati. Dojam je da bi navijači Kosu prije oprostili nerad, loše rezultate, pa čak i suradnju s managerima, ali pokušaj približavanja sucima – ne.

 

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.