PPD Zagreb potpisao već šestog igrača za novu sezonu

PPD Zagreb potpisao već šestog igrača za novu sezonu

Nikola Potić nosit će dres s brojem 55.

Najbolji hrvatski rukometni klub Prvo Plinarsko Društvo Zagreb dogovorilo je već šesto pojačanje za sljedeću sezonu u koju će ući u dosta izmjenjenom sastavu.

Trogodišnji ugovor sa prvacima Hrvatske potpisao je Nikola Potić. Ovaj 24-godišnjak rođen je u Beogradu, a ima i hrvatsko državljanstvo. Potić je bio kadetski i juniorski reprezentativac Srbije, a u redove najboljeg hrvatskog kluba dolazi nakon devet godina profesionalnog bavljenja rukometom i s bogatim međunarodnim iskustvom.

“Velika mi je čast što ću dobiti priliku nositi dres rukometnog kluba Zagreb. Kada sam saznao da se uprava PPD Zagreba interesira za mene nisam dvojio niti trenutka jer Zagreb je velik klub bogate tradicije i zdrava rukometna sredina u kojoj ću dobiti priliku zaigrati na najvišoj mogućoj razini, u međunarodnim natjecanjima SEHA Gazprom ligi i EHF Ligi prvaka. Sretan sam jer sam dobio priliku raditi sa sjajnim trenerom i odličnim suigračima. Kada samo pomislim koja su sve imena igrala na mojoj poziciji u Zagrebu ne mogu a da ne osjetim strahopoštovanje” – kazao je ovaj 200 centimetara visoki desni vanjski.

Rukometom se Nikola počeo baviti u rukometnoj školi SKBG (Sportski klub Beograd) iz koje je zajedno s čitavom svojom generacijom prešao u redove Partizana.

“S Partizanom sam potpisao prvi ugovor kao 15-godišnjak, a u njihovim sam redovima proveo četiri i pol sezone. Prvi međunarodni angažman imao sam u slovenskoj Krki gdje sam nastupao sezonu i pol, a nakon toga otisnuo sam se u španjolsku ASOBAL ligu. U Gijonu sam proveo jednu sezonu, nakon toga pola sezone u Puente Genilu, a drugu polovicu u mađarskom Komlu. Zadnje dvije sezone proveo sam ponovno u Španjolskoj prvoj ligi igrajući za Cangas de Morrazo” – rekao je Potić koji je s beogradskim Partizanom u dva navrata osvajao domaće prvenstvo, kup i superkup.

Prije Nikole Zagreb je dogovorio dolaske Senjamina Burića, Gregora Potočnika, Filipa Vistoropa, Davida Mandića i povratnika Lovre Jotića.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.