PPD Zagreb uvjerljivim slavljem u Bukureštu preuzeo vrh SEHA liga

PPD Zagreb uvjerljivim slavljem u Bukureštu preuzeo vrh SEHA liga

Zagreb je prvi puta u povijesti SEHA lige gostovao u Bukureštu.

Rukometaši Zagreba gostovali su prvi puta u povijesti u Bukureštu kod Steaue u SEHA Gazprom ligi i ostvarili uvjerljivu pobjedu 31:24.

Steaua – PPD Zagreb 24:31 (8:13)

Steaua: Stanescu 7, Babasafari 2, Merla 1; Rapciuga 3, Milošević 3, Stavrositu, Johannson 2, Becheru 5, Rosu 1, Georgescu 3, Florea, Constantina 5, Vegar, Kedžo, Vujić 2, Grbović

PPD Zagreb: Kastelic 11, Ristanović 2; Mrakovčić 2, Božić Pavletić 9, Kontrec 1, Burić 3, Sršen 4, Horvat 2, Šušnja 3, Potočnik, Jotić 2, Qerimi, Mandić 4, Hrstić, Bičanić, Vekić

Za razliku od prošlog gostovanja u Prešovu gdje je Zagreb otišao bez gotovo cijele prve momčadi, u Rumunjsku je otputovao sav raspoloživ kadar, a kada je tako rijetko koja momčad u regionalnoj ligi može do bodova.

Zagreb je poveo odmah u startu utakmice, Steaua je u dva navrata uspjela izjednačiti, ali u drugoj polovici prvog poluvremena, Zagreb se odvaja i drži prednost do kraja utakmice.

Najbolji pojedinac u redovima Zagreba bio je Josip Božić Pavletić s devet golova, a slijedili su ga David Mandić i Ivan Sršen koji su zabili po četiri zgoditka. Dobrom rezultatu Zagreba doprinijeli su i Senjamin Burić i Leon Šušnja s po 3 pogotka. Golman Urh Kastelic još je jednom bio sjajan na vratima te skupio jedanaest obrana.

Na suparničkoj strani, najbolji je bio Sabin Constantina s pet pogodaka, a pratili su ga Mihai Becheru sa četiri zgoditka te Razvan Rapciuga, Krsto Milosević i Ionut Georgescu koji su tri puta pogađali mrežu.

Zagreb se ovom pobjedom vratio na vodeće mjesto s istim brojem bodova kao Vardar. Iduće kolo Zagreb igra protiv Izviđača iz Ljubuškog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.