Na Europskom prvenstvu u Brandenburgu (Njemačka)

Prati se EP u veslanju: Sinkovići, Martin i Radonić u finalu

Prati se EP u veslanju: Sinkovići, Martin i Radonić u finalu

Sestre Milošević u borbi za plasman od 7 do 12. mjesta.

Nakon uspješnog prvoga dana EP-a  kada je naša veslačka reprezentacija ostvarila tri prolaska u poluzavršnicu s najbolje izveslanim vremenima i dva repasaža, stigao je novi još uspješniji dan za reprezentativce.

U jučerašnjem izdanju Damir Martin je najboljim vremenom u samcu (7:32.61) izborio polufinale, ali i istaknuo kandidaturu za postolje, a potom je Luka Radonić nezaustavljivim finišem (7:28.62) pomeo  konkurenciju. Ponovljen uspjeh i u današnjem izdanju. Luka Radonić je sa drugim vremenom (08:00.710) ušao u finale lakog samca te se  odličnom završnicom u posljednjih 500 metara probio s četvrtog na drugo mjesto s vremenom 8:00.71 minuta. Aktualni europski prvak Damir Martin također se u samcu  suvereno plasirao u finale A. On je pobijedio u svojoj polufinalnoj skupini vodeći od prvog metra, baš kao i braća Sinković te je ciljem prošao u vremenu 7:43.69.

Braća Sinković u svom pobjedničkom stilu  od starta vodeći, katapultirani i neuhvatljivi s najboljim vremenom u kvalifikacijama (6:39.53) jučer, a danas opetovano i uvjerljivo najbolji u polufinalnoj utrci sa vremenom 06:56.520 i u  borbi za odličje. Vodili su od samog početka svoje polufinalne utrke, a već na 500 metara imali su više od dvije sekunde prednosti u odnosu na prve pratitelje. Ta je prednost samo rasla sve do 500 metara prije cilja kada su imali i gotovo šest sekundi prednosti. Ciljem su prošli u vremenu od 6:56.52 minuta 3.68 sekundi ispred drugoplasiranih Litvanaca Rolandasa Mascinskasa i Sauliusa Rittera.

Sestre Marcela i Karla Milošević u ženskom su dvojcu bez kormilara izborile repasaž, četvrtim mjestom (7:47.02) u kvalifikacijskoj skupini pa su priliku za novu demonstraciju moći imale danas, no nisu se uspjele plasirati u finale A dvojaca bez kormilara. One su u svojoj skupini repasaža zauzele četvrto mjesto dok su za ulazak među šest najboljih posada na Starom kontinentu trebale biti među prve dvije što nisu uspjele.

 U nedjeljnom finalu tako pratimo nastup Luke Radonića  koji je na rasporedu od 11.03 sati, potom slijedi nastup braće  Sinković  od 13:03 sati  i naposljetku od 14:03 zaključit će Damir Martin.

Sestre Milošević nastupit će u finalu B od 9.00 sati u borbi za plasman od 7 do 12. mjesta.

Sretno našim reprezentativcima!

Foto: mladost.hr

Foto: Braća Sinković/mladost.hr/

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.