Predsjednik kluba s Drave je lud za Osijekom, gitarama i motorima

Predsjednik kluba s Drave je lud za Osijekom, gitarama i motorima

„Na mojem su repertoaru stvari od Pink Floyda, The Smithsa, The Stone Rosesa, Erica Claptona. Imam talijanske supersportske motore, Bimotu D88, Apriliu RS...“ – pohvalio se predsjednik NK Osijeka.

„Strastveni sam kolekcionar Fender Stratocaster Signature Edition gitara, imam ih 30-ak komada. Najvrednije su one s potpisima Erica Claptona, Davida Gilmoura i Stevie Ray Vaughna. Uskoro planiram i izložbu gitara. Cijena? Svaka dođe po nekoliko tisuća eura.“ – otkriva nam prvi čovjek Nogometnog kluba Osijek.

Ivan Meštrović (39) je prije nešto više od dvije godine s velikim mađarskim prijateljem Lorincom Meszarosom postao većinski vlasnik kluba iz Gradskog vrta. Vlasnik je i talijanskog kluba koji igra u Serie C Santarcangela, a njegovim dolaskom u Osijek počeo je oporavak velikog hrvatskog kluba s Drave.

„Sviram u slobodno vrijeme, za svoje društvo, ali i na nekim klupskim eventima. Svirao sam i s grupom „Film“ Jure Stublića. Na mojem su repertoaru stvari od Pink Floyda, The Smithsa, The Stone Rosesa, Erica Claptona…“ – kaže Ivan koji u kolekciji osim gitara ima i nekoliko skupocjenih motocikala.

„Imam talijanske supersportske motore, Bimotu D88, Apriliu RS, MV Augustu i još neke.“ – kaže nam Meštrović, kojega se može na motoru vrlo često vidjeti kako juri osječkim ulicama.

Kad je došao u Osijek, sve je u klubu bilo crno, depresivno.

„Ne samo da su kasnile plaće, sve je doslovno bilo u rasulu. Raspad u svim segmentima. Ali sve smo uspjeli sanirati. Plaće više ne kasne, sad stižu i prije vremena. U klubu imamo 200 zaposlenih ljudi i 500 klinaca u omladinskoj školi. Ne možemo Hrvatskoj obećati novog Davora Šukera, ali možemo našim klincima obećati da će raditi u puno boljim uvjetima nego Šuker.“ – rekao je Meštrović, koji je nedavno predstavio plan izgradnje novog stadiona i kampa vrijednih 35 milijuna eura.

„Gradnja je već počela, planirano je da sve bude gotovo 2020. godine, a ja se nadam i vjerujem do kraja 2019. godine. Nema nikakve šanse da se stadion ne izgradi, to mogu obećati.“ – Optimističan je Meštrović, koji je veliki prijatelj s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

„I on bi mogao ovo ljeto doći u Osijek na neku europsku utakmicu. Došao bi i lani, ali je bio u kampanji jer su nedavno bili izbori. Ovo je doista raritet. Zamislite samo da vlada Austrije ili Italije ulaže u Hrvatsku kao što je to napravila Mađarska. Jedna zemlja iz Europske unije ulaže u drugu zemlju iz Europske unije.“ – zaključuje predsjednik osječkog kluba.

„Teže je napraviti stadion i kamp nego osvojiti naslov prvaka. Imamo velike planove, ali idemo korak po korak. Ja nisam tipičan predsjednik kluba u Hrvatskoj. Govorilo se o smjeni našeg trenera Zorana Zekića, ali njega neizmjerno cijenim. Želim da on bude naš Alex Ferguson, čak ne i sir Alex, već Guy Roux! Da nam bude trener više od 40 godina. Zašto bi smjenjivao trenera nakon dva-tri slabija rezultata? Pa on je napravio velike stvari za Osijek!. – stao je u Zekićevu obranu njegov predsjednik.

Gabrijel Boban nedavno je imao veliku obiteljsku tragediju. Izgubio je brata.

„Ponosan sam na sve naše igrače, ali Gabrijel doista može biti primjer svima. Kakvu samo volju ima taj dečko. Jednostavno me oduševio u ovim teškim trenucima.“ – ističe Meštrović.

 Ivan je posebni savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera. Potiho se spominjalo i pričalo da bi Meštrović htio naslijediti Šukera.

„Davor je moj veliki prijatelj. On je bez ikakve sumnje najbolji izbor za predsjednika HNS-a u ovom trenutku. Ne mogu pričati o ambicijama da budem predsjednik saveza kad mi imamo predsjednika. Iskreno, mislim da nikad neću imati ambiciju da budem predsjednik HNS-a.“ – tvrdi nam Meštrović, koji se osvrnuo i na reprezentaciju:

„Izbornik će procijeniti ima li u Osijeku igrača koji bi trebali ići na Svjetsko prvenstvo. Zasad je Dalić radio dobar posao. Na SP-u se nadam igrama i partijama koje nas neće osramotiti. Želim da budemo ponosni na naše igrače.“ – rekao je Meštrović, koji se osvrnuo i na smjenu Ivana Kosa u Hajduku.

„Ivan je moj prijatelj i ne bih volio da povijest pokaže da je „izgorio“ u Hajduku. Treba poštivati Torcidu i udrugu Naš Hajduk. Torcida uvijek dobro popuni Poljud, ali mislim da je Kos radio jako dobre stvari za klub. To se vidi i po bilanci u ovom trenutku.“ – stao je u obranu Kosa Meštrović.

Prvi čovjek Osijeka ima jednogodišnjeg sina Lea, iduće sezone planira velika ulaganja u Santarcangelo, želi za duplo povećati budžet talijanskog kluba i Serie B. Naravno, ulagat će i u Osijek.

„Želja je prolazak u skupinu Europske lige. Prošle je sezone malo nedostajalo…“

 

 

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.