Predsjednik Olympiacosa protuzakonski kaznio igrače

Predsjednik Olympiacosa protuzakonski kaznio igrače

Za Marinakisa je loša izvedba šest pobjeda, četiri remija i jedan poraz u 2018. godini.

Nakon nereda i upada na teren s pištoljem predsjednika grčkog prvoligaša PAOK-a, te prekinutog prvenstva, iz Grčke nam stižu nove vijesti koje govore o totalnom kaosu u njihovom nogometu.

Predsjednik Olympiacosa Evangelos Marinakis kaznio je svoje nogometaše sa 400.000 eura i poslao ih na prisilan odmor uz obrazloženje “loše izvedbe” na terenu, te je najavio da će prvenstvo završiti mlada momčad.

Loša izvedba je subjektivan kriterij i ne može biti kažnjiva prema DRC-u. DRC ističe da je jedno od glavnih pravila upravo da se loša izvedba ne može smatrati razlogom zbog kojeg bi klub smanjio plaćanja igraču jer je ona temeljena na čistim subjektivnim kriterijima.

Nogometaši Olympiacosa u ovome slučaju ne trebaju brinuti jer će svoj novac dobiti preko arbitražnog suda CAS-a.

Olympiacos se nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, sa tri boda zaostatka za vodećim AEK-om i dva za drugoplasiranim PAOK-om, uz utakmicu više od obje ekipe jer je njihov međusobni susret prekinut. Kako je četvrti Atromitos u zaostatku sedam bodova, predsjednik je očito shvatio da u ovoj situaciji ne mogu ni napredovati, ni nazadovati pa se odlučio za nelegalni način štednje.

Olympiacos je u 2018. godini skupio šest pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz od vodećeg AEK-a u grčkom prvenstvu, dok je prije toga poražen od Panathinaikosa 28. listopada prošle godine.

Članovi Olympiacosa jesenas su bili Hrvoje Milić, sadašnji član Napolija, te pomoćni trener Marko Babić, a od zime je član kluba iz Pireja donedavni vratar Istre Ivica Ivušić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.