Predstavljamo Grčku! Oni ne mare za posjed i atraktivan nogomet

Predstavljamo Grčku! Oni ne mare za posjed i atraktivan nogomet

Grci su najveći trag u reprezentativnom nogometu ostavili osvajanjem Europskog prvenstva 2004. godine.

Hrvatska je napokon saznala protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. S druge strane stajati će 47. reprezentacija svijeta, Grčka.

Mnogi u hrvatskoj javnosti htjeli su izbjeći Grčku, a ponajviše zbog negativnog skora kojeg imamo protiv te reprezentacije. Kockasti su u šest međusobnih susreta do sad upisali samo jednu pobjedu.

Reprezentaciju Michaela Skibbea, njemačkog stratega, najviše krasi igra na kontre i polukontre uz prepuštanje posjeda lopte suparničkoj momčadi. Vidljivi pokazatelj su aktualne kvalifikacije u kojima je Grčka na gostovanju kod Belgije imala samo 31 posto lopte u svojim nogama, a uputila je dva udarca na gol naspram 17 pokušaja domaćina.

Ipak, rezultat te utakmice bio je 1:1, isto kao i domaći dvoboj Grka protiv BiH u kojemu je gostujući sastav imao 54 posto posjeda lopte uz tri udarca više od domaćina.

Najveći uspjeh grčkog nogometa u povijesti pripisuje se Skibbeovom sunarodnjaku Ottu Rehhagelu koji je Grčku 2004. godine odveo do najvećeg uspjeha u povijesti, osvajanja Europskog prvenstva.

Herr Otto je Grčku odveo i na Euro 2008. te Svjetsko prvenstvo 2010. godine, a u kvalifikacijama za Euro u Poljskoj i Ukrajini glave nas je skoro koštao Fernando Santos, današnji izbornik Portugala koji je s Grčkom izbacio Hrvatsku u dodatne kvalifikacije za Euro u kojima smo slavili protiv Turske.

Najopasniji grčki nogometaš je napadač Kostas Mitroglou koji je u kvalifikacijama za Rusiju postigao šest pogodaka. Grčka je dosad tri puta igrala na Svjetskim prvenstvima, a zanimljivo je kako bi mogli postati prva europska reprezentacija u povijesti koja se tri puta uzastopno na Mundijal plasirala preko dodatnih kvalifikacija.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.