Predstavljen sedmogodišnji plan Hajduka: “Ne treba očekivati revoluciju”

Predstavljen sedmogodišnji plan Hajduka: “Ne treba očekivati revoluciju”

U Hajduku predstavili okvirnu strategiju djelovanja kluba.

Hrvatski nogometni prvoligaš iz Splita jučer je na Poljudu predstavio okvirnu strategiju kluba do 2025. godine. Predstavljanju strategije Hajduka prisustvovali su predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos, članovi Nadzornog odbora, predsjednik Slaven Marasović, Antonio Kuzmanić i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Marko Erceg.

Predsjednik Uprave Ivan Kos odmah je naglasio, da nema odgovora kada će Hajduk biti prvak: “Uvijek kada se priča o strategiji ljudi misle da je to pitanje čarobnog štapića, ali naravno da taj projekt i proces ima svoje faze. Sada je to prvi put stavljeno na papir, ovo su opća načela u kojem smjeru razmišlja Hajduk. Svi planovi koje Hajduk provodi kroz prvu, drugu sezonu otkad sam tu, pa sada već i za treću, su putevi kako doći do naših ciljeva. Želja nam je otkloniti opću demagogiju, većinu toga već jako dobro znate, upoznati ste s načelima strategije. Ovo je prvi put da se ovako javno prezentira strategija. Ne treba očekivati revoluciju, konačna rješenja. Nećete tako danas dobiti odgovor kada će Hajduk biti prvak. No, ovdje ste da shvatite kako je strategija rađena na razini kluba, za kraj je Kos objasnio smisao predstavljanja strategije.”

Okupljenima se obratio i predsjednik NO Slaven Marasović, da strategija predstavlja dugogodišnji plan kluba: “Ovo je strateški okvir, u njemu se definira tko smo i kamo želimo doći. Strategija je stvar sedmogodišnjeg perioda i ovo je tek početak. I neki od vas ste bili sudionici procesa izrade ove strategije. On dolazi iz naših vrijednosti i potencijala. Naše vrijednosti su iskrenost, profesionalnost, izvrsnost, strast, znanje, poštovanje, odgovornost, timski rad, ambicija, transparentnost, uspjeh. U Hrvatskoj sportski klubovi nisu izlazili sa strateškim okvirima. Poslužit ćemo se primjerima Juventusa, Barcelone, Borussije Dortmund, Eibara. Juventus svake dvije godine radi izvještaj što su napravili, što planiraju učiniti, osvrnuo se Marasović na djelovanje najvećih nogometnih klubova u svijetu.”

Predsjednik NO očekuje poštivanje vrijednosti svih u klubu: “Poštivajući tri cilja pobjeđivanje, razvoj i samoodrživost postavit ćemo uvjete da talenti pokažu svoje mogućnosti. Plan za 2020. je da do tada dođemo na pola naših potencijala. A kada ćemo doći do maksimuma je postavljena 2025. godina. Naš cilj je živjeti, raditi i igrati u skladu s Hajdukovim identitetom. To je garancija dugoročnog ostvarenja naših ciljeva. Možete kupiti suce za osvojiti prvenstvo, ali treba biti u skladu sa svojim vrijednostima. Ovo je put koji će nam dati maksimalne benefite na kraju ovih sedam godina.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.