Predstavljen sportski priručnik: Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi

Predstavljen sportski priručnik: Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi

Iznimno vrijedan i koristan priručnik za trenere “Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi”, skupine autora Borisa Balenta, Ane Kobilšek i Hrvoja Šašeka, predstavljen je u ispunjenoj kino dvorani Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Svako od trinaest poglavlja priručnika sadrži teorijski okvir, praktični aspekt, mnoštvo vježbi i tehnika, te popis stručne literature za one koji žele proširiti svoje znanje iz psihologije sporta. Osim toga priručnik je skladno dopunjen citatima i zapažanjima koje su dali vrhunski zagrebački i hrvatski sportaši, s kojima su u sklopu rada na knjizi rađeni opširni intervjui. Njihova fascinantna sportska, ali i životna iskustva, neka po prvi puta navedena upravo u ovoj knjizi, predstavljaju posebnu vrijednost čitavog projekta. Autori knjige zahvalili su sportašima koji su svojim iskustvima, prezentiranima u knjizi, pripomogli njezinu uspjehu.

Autori knjige, uz pomoć četrnaest psihologa-suradnika iz svih područja psihologije, od kojih su neki najeminentniji sportski psiholozi na svijetu – primjerice Juri Hanin, Matej Tušak, Cengiz Karagözoğlu – uspjeli su vrlo opširnu i složenu građu sportske psihologije sažeti u logično poredana i razumljiva poglavlja, zbog čega ovaj priručnik predstavlja jedinstvenu znanstvenu i popularnu sintezu na svojem području.

Promociji knjige prisustvovalii su brojni zagrebački i hrvatski treneri, bivši i aktualni sportaši (predvođeni zlatnim olimpijcem Josipom Glasnovićem), dužnosnici sporta i društveni uglednici (gradonačenik Milan Bandić sa suradnicima, predstavnici HOO-a, SDUŠ-a, SSGZ-a…).

„Rijetko imamo priliku predstaviti alate koji pomažu trenerima u radu. Znamo da je njihov posao vrlo zahtjevan i da su im često potrebna znanja iz različitih znanstvenih disciplina. Treneri su tu da pomognu sportašima u svim segmentima i zato moraju imati barem bazična znanja iz psihologije. U tome će im od velike pomoći biti ovaj priručnik“ – poručila je dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Sande Čorak na predstavljanju knjige.

Ovaj poučan i koristan priručnik svojim će savjetima zasigurno puno pomoći.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.