Premiership: Wenger danas ruši Fergusona i postaje trener s najviše nastupa u povijesti!

Premiership: Wenger danas ruši Fergusona i postaje trener s najviše nastupa u povijesti!

Legendarni Francuz 811. put voditi će Topnike.

Danas je pred nama utakmica između Arsenala i West Bromwich Albiona. I ne bi to bila utakmica vrijedna spomena, da u njoj Arsene Wenger neće odraditi svoju 811. utakmicu na klupi Topnika i tako postaviti rekord Premiershipa.

Francuz je u klub došao 1996. godine kao potpuna nepoznanica. Danas je ikona istog tog kluba, u kojemu je u 21 godini osvojio tri Premiershipa i sedam FA Kupova. Dosadašnji rekord držao je Sir Alex Ferguson, koji je Manchester United trenirao u 810 utakmica.

A zanimljivu izjavu oko ovog velikog podviga dao je bivši igrač Arsenala David O’Leary, koji smatra da nitko Wengereov uspjeh u budućnosti neće nadmašiti.

“Nitko više neće voditi jednu momčad više od 20 sezona, to je nemoguće. To se neće ponoviti ni u Arsenalu, ni u Unitedu, ni nigdje. On je jedinstven čovjek, izumiruća vrsta zapravo. Wenger je imao sreću jer je iznad sebe imao razumne ljude, koji su mu davali vremena i prostora za rad. Da mi je netko rekao dok sam igrao da će on i dalje biti trener Arsenala, ne bih mu povjerovao, jer trenerski posao je puno teži nego igračev“, izjavio je stoper.

Također, kratku izjavu dao je i bivši igrač Crvenih vragova Alan Smith:

“Danas treneri dobiju otkaz i nakon četiri utakmice, nema više strpljenja. Fascinira me koliko godina je zadržao motiv i radnu etiku. Možda mu je vrijeme u Arsenalu isteklo, no ne možete poreći da je odradio odličan posao“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.