Premoć Rusa prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u umjetničkom klizanju

Premoć Rusa prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u umjetničkom klizanju

Postolje su okupirali ruski parovi, sutra na led ide mlada Hana Cvijanović

Podijeljen je prvi komplet medalja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Domu sportova.

Očekivano na sve tri stepenice pobjedničkog postolja stali su Rusi. Nakon bronce na prošlogodišnjoj svjetskoj smotri,  Anastasia Mishina i Aleksandr Galliamov nakon izvsrnog slobodnog programa skupili su ukupno 121.72 boda i zasluženo stavili zlato oko vrata. Novi svjetski doprvaci su  Apollinariia Panfilova i Dmitry Rylov (120.26), dok su se prošlogodišnji osvajači srebrne medalje, koji su nakon kratkog programa vodili Polina Kostiukovich i Dmitrii Ialin s osvojenih 113.28 bodova morali zadovoljiti broncom.

REZULTATI NAKON SLOBODNOG PROGRAMA SPORTSKIH PAROVA:

  1. Anastasia Mishina/Aleksandr Galliamov (RUS) 121.72
  2. Apollinariia Panfilova/Dmitry Rylov (RUS) 120.26
  3. Polina Kostiukovich/Dmitrii Ialin (RUS) 113.28

Petak donosi i prvi izlazak na led za našu Hanu Cvijanović koja će se u konkurenciji 46 klizačica boriti za plasman među 24 najbolje što bi joj osiguralo nastup u slobodnom programu koji je na rasporedu u subotu. Bit će teško ali ne i nemoguće. Prošle je godine naša mlada klizačica na Svjetskom juniorskom prvenstvu bila 36., a godinu prije 39., no od tada je Cvijanović puno napredovala, skupila dosta inozemnih nastupa, iskustva i u seniorskim natjecanjima, provela tjedne trenirajući u Rusiji i rezultat u Zagrebu pred domaćom publikom nebi trebao izostati. Hana će sutra prva na led od klizačica, a svoj kratki program pred zagrebačkom publikom izvest će u 11 sati.

Na obranu naslova sprema se Ruskinja Alexandra Trusova. Osvajačica srebrne medalje na finalu juniorskog Grand Prixa bit će u društvu pobjednice nedavno održanog EYOF-a i aktualne prvakinje Rusije Anne Shcherbakove, prvakinje Koreje Young You, sedme s prošlogodišnje svjetske juniorske smotre Amerikanke Ting Cui i mnogih drugih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.