Priča o Kostelićima u Los Angelesu

Priča o Kostelićima u Los Angelesu

Svjetska publika je 5. veljače u Los Angelesu dobila priliku upoznati obitelj Kostelić, ali i sve ono što stoji iza njihova imena.
23 godine bilježenja inspirativnih trenutaka vježbi, pobjede, poraza ali nesreća, urodila je dokumentarcem Gnothi Seauton koji bez daha ostavlja kako publiku, tako i same aktere.

Stargorčka izreka dana u naslovu koja u prijevodu znači “upoznaj sama sebe“ predstavlja dvojac Kostelić svjetskoj publici.
Autor Bruno Kovačević, poznati televizijski sportski novinar, do sad je snimio tri dokumentarca-o Janici Kostelić, paraolimpijki Ani Sršen te stolnotenisačici Sandri Paović. Priča o Kostelićima doživjela je ovacije američke publike, a ni sam autor nije krio zadovoljstvo izazvanim reakcijama. Kako kaže – Znao sam da će hrvatska publika dobro reagirati na film jer nas vežu velike emocije prema Janici i Ivici, no ipak u Los Angeles smo otišli sa skepsom kako će reagirati Amerikanci, koji su naviknuti na vrhunsku produkciju i koji nisu emotivno vezani za Kosteliće. Zato sam zaista oduševljen, jer ovakav pljesak i ovoliko pohvala nismo očekivali. Prišao mi je nakon projekcije jedan gledatelj i rekao da se nikada u životu nije toliko naplakao… Bilo je zaista puno suza i smijeha.

Hrvatska je javnost zajedno s njima proživljavala sve trenutke kako pobjeda tako i poraza ,tako da je ovaj dokumentarac prvenstveno namijenjen stranoj publici, publici koja se tek treba upoznati s pričom o uspjehu.
Priča o Kostelićima primjer je sretno lansirane priče u svijet. Janica i Ivica svojim su postignućima odavno poznati javnosti. Ali veliki dio strane, možda i domaće publike, ne zna što je sve stajalo iza svake dobivene medalje. Dokumentarni film Brune Kovačevića “Gnothi Seauton“ odličan je prikaz svega onog “iza kulisa“, a možda će probuditi inspiraciju u mlađoj generaciji te im pokazati smjer puta ka uspjehu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.