Prijem brončanih judaša s EP kod HOO-a

Prijem brončanih judaša s EP kod HOO-a

Delegacija Hrvatskog judo saveza (HJS) na čelu s predsjednicom Sandom Čorak posjetila je u četvrtak, 11. svibnja sjedište Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu gdje su ih primili član Vijeća HOO-a Zrinko Gregurek i glavni tajnik Josip Čop.

Povod prijemu u HOO-u su tri brončane medalje koje su na Europskom prvenstvu održanom od 20. do 23. travnja u Varšavi osvojili Dominik Družeta, Barbara Matić te hrvatska ženska judo reprezentacija u sastavu Tena Šikić, Tihea Topolovec, Marijana Mišković Hasanbegović, Maja Blagojević, Ivana Šutalo, Ivana Maranić.

„Treba čestitati vama koji ste se iz Varšave vratili s tri brončane medalje, ali i svima onima koji su uložili veliki trud kako bi vam omogućili da se natječete i ostvarujete rezultate. Zato iskrene čestitke upućujem i čelnicima Saveza, izbornicima, trenerima i svim članovima stručnog stožera“, rekao je Gregurek obraćajući se članovima delegacije HJS-a.

Ženska judo reprezentacija u sadašnjem sastavu već je 2013. godine bila brončana na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a samo godinu dana kasnije zlatna. Barbara Matić prva je judašica u povijesti hrvatskog juda koja je osvojila dvije seniorske europske medalje, dok je Dominik Družeta tek drugi hrvatski judaš koji je od osamostaljenja uspio doći do seniorske medalje. Svi ovi rezultati dokaz su kontinuiranog i kvalitetnog rada u HJS-u, na što se osvrnula i predsjednica Čorak. „Naš dugogodišnji timski rad urodio je plodom. Sportašima pokušavamo osigurati najbolje moguće uvjete, što nije uvijek lako. Našim natjecateljima nije na raspolaganju puno toga što imaju neke od najjačih nacija u judu, zato je ova medalja velika stvar za nas. Treba naglasiti da bez rada natjecatelja i trenera ne bismo bili ovdje gdje jesmo“,  rekla je Čorak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.