PRIKRIVENE POZITIVNE STRANE TRENINGA

PRIKRIVENE POZITIVNE STRANE TRENINGA

Prva pomisao koju zamislimo kada netko spomene teretanu je dobar izgled. Najčešće pretpostavljamo da je cilj treninga mršavljenje ili dobivanje mišićne mase. Pomisao koju također vežemo uz redovite treninge je zdravlje. Obje pomisli su sve nas dugogodišnje vježbače potaknule da krenemo trenirati. Međutim, postoji pozadina koja nema veze niti s jednim od navedenog, već isključivo sa psihičkim stanjem osobe.

Kako nam teretana pomaže da se bolje osjećamo?

Nerijetko se dogodi da imamo loš dan. Stres na poslu, studentske brige ili privatni problemi. Najradije bi odustali od treninga jer niste raspoloženi za ništa osim boravka u svoja četiri zida. Ipak, napravite trening i shvatite da je to bila najbolja odluka koju ste mogli donjeti u tom trenutku. Rad s utezima pomaže nam da izbacimo svu lošu energiju i pronađemo pozitivne misli. Osjećamo se opuštenije i lakše donosimo ispravne odluke.

Osim utega koje nazivamo „najboljim prijateljima“ moram spomenuti i druge članove teretane koji uljepšaju svaki trening i uvijek izmame osmijeh na lice.

Izvor: Instagram/ @lil_asskicker1

Zašto su takva prijateljstva posebna?

Upravo iz razloga što dijelite iste interese i slične ciljeve. Vaši „gym frendovi“  sličniji su vama od svih ostalih poznanika. S njima možete razmijeniti savjete o treninzima, posuditi recept za ukusan fitness obrok ili dogovoriti zajednički grijeh odlaskom na najbolji junk u gradu. Razgovarajući s njima shvatit ćete da niste jedini kojima je određeni dan bio težak i da se ne događa samo vama da katkad ne odradite trening na najvišem nivou. Fitness prijatelji uvijek će vam bit podrška i često pridonjeti da teretanu napustite vedri i veseli za razliku od trenutka kada ste ušetali potpuno bezvoljni.

Često se dogodi da susreti u teretani prerastu u privatno druženje. Odlazak na kavu kao pre-workout, ispijanje proteinskog shakea, odlazak na sportska događanja, premijeru nabrijavajućeg filma, pa sve do izlaska do rane zore. Ukoliko trenirate, vrlo je vjerojatno da vas ne zanimaju alkoholna pića koja su obvezna u noćnim izlasima. Za izlazak s fitness ekipom bit će dovoljno ponjeti pozitivnu energiju i pijuckati vodu, a da vas pritom nitko ne promatra kao da ste s nekog drugog planeta.

Iz tih razloga savjetujem da se družite, upoznajete nove ljude i nipošto ne preskačete loše dane, jer jedino što se može promijeniti je vaše raspoloženje.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.