Princ Rima se oprašta na kraju sezone

Princ Rima se oprašta na kraju sezone

Istinska legenda talijanskog kluba Rome i jedna od najvećih zvijezdi u povijesti igre Francesco Totti se oprašta od igračke karijere na kraju tekuće sezone. Navedeno je potvrdio novi sportski direktor Rome, Monchi koji je najavio i novu ulogu ‘princa Rima’:

“Prije nego sam došao sam znao da Francesco Totti završava karijeru na kraju sezone i da će mu biti ponuđena uloga u klubu. Francesco je Roma, želim ga blizu sebe, želim da me on nauči što je ljubav prema Romi.”

Time završava igračka karijera jednog od velikana talijanskog nogometa, koji je u 25 godina dugoj karijeri uvijek bio vjeran Romi, unatoč velikim ponudama sa sjevera Italije i posebno iz Real Madrida koji je Tottija želio kroz dugi niz godina. No, Totti je odbijao sve ponude i karijeru će završiti tamo gdje je i počeo, u svom omiljenom dresu, u Rimu. Pritom je za rimsku Vučicu odigrao 783 utakmice, te je zabio 307 golova i podijelio 197 asistencija.

Osvojio je jedno talijansko prvenstvo, dva talijanska Kupa i svjetski je prvak s Italijom 2006. godine. Neki će reći premalo trofeja za takvoga igrača, no Totti je jedan od posljednjih nogometnih romantičara koji su zbog ljubavi prema svome klubu i gradu odbijali puno veće ugovore i veće prilike za osvajanje trofeja. U Romi je apsolutno božanstvo, posljednji rimski imperator, no vrijeme je da 40-godišnji Totti objesi kopačke o klin i preuzme novu ulogu u svojoj Romi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.