Proglašeni najbolji sportaši Grada Zagreba

Proglašeni najbolji sportaši Grada Zagreba

Najboljim sportašima Zagreba, u 41. izboru, na svečanosti na Trgu Bana Jelačića proglašeni su zlatni olimpijci Sandra Perković, Josip Glasnović i braća Sinković.

 U Rio de Janeiru, Sandra Perković je obranila olimpijsko zlato iz Londona, u Amsterdamu je četvrti put uzastopce pobijedila na Europskom prvenstvu, dok je petu godinu uzastopce bila najbolja u Dijamantnoj ligi.

Josip Glasnović, osvojio je zlato u Riju, u disciplini trap, a osim toga osvajač je  europskog zlata u talijanskom Lonatu u ekipnoj konkurenciji te srebra u pojedinačnoj konkurenciji. Godinu je završio na prvom mjestu Svjetske rang ljestvice u disciplini trap.

Najboljim sportskim parom, posadom ili štafetom proglašeni su Martin i Valent Sinković, olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće. Braća Sinković su ove godine slavila i na europskom prvenstvu, a bili su i ukupni pobjednici Svjetskog kupa. Međunarodna veslačka federacija proglasila najboljom svjetskom posadom u 2016.

Nagradu za najbolju ekipu dobile su odbojkašice Mladosti, osvajačice dvostruke krune nakon 13 godina, dok je nagrada za najbolju momčad pripala rukometnim vladarima Hrvatske, PPD Zagrebu.

Sportski savez Grada Zagreba dodijelio je i posebna priznanja sportašima s invaliditetom, a dobili su ih osvajači medalja na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Priznanja su dobili ‘zlatna’ stolnotenisačica Sandra Paović, članica STKI Uriho, njezina klupska kolegica Helena Dretar Karić koja je u Riju osvojila ekipno srebro sa Splićankom Anđelkom Mužinić, te osvajač srebra u skoku u dalj Zoran Talić, član AKOSI Agrama.

Godišnje nagrade SSGZ-a dobili su taekwondašica Iva Radoš ((TK Metalac), boksač Filip Hrgović (BK Leonardo), veslač Damir Martin (VK Trešnjevka), Martinov trener Srećko Šuk, te hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija.

Posebna priznanja dodijeljena su najuspješnijim trenerima. Priznanje su dobili Nikola Bralić (trener braće Sinković), Edis Elkasević (trener Sandre Perković), te Mirela Šikoronja (trenerica paraolimpijske ženske stolnoteniske reprezentacije).

Dodijeljena su i priznanja za životno djelo SSGZ-a. Dobili su ih proslavljena zagrebačka i hrvatska kuglačica Štefica Krištof, legendarni nogometni djelatnik Zorislav Srebrić, dugogodišnji trener AK Dinamo, od 1985.-2000. stručni tajnik Zagrebačkog atletskog saveza, a od 2000.-2016. glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza Milan Orešković, umirovljeni profesor KIF-a Stjepan Heimer te tajnik Saveza sportsko ribolovnih društava Grada Zagreba Anđelo Orač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.