Prognoze: Hrvatska bi u Riju mogla osvojiti deset medalja

Prognoze: Hrvatska bi u Riju mogla osvojiti deset medalja

Do početka Olimpijskih igara u Rio de Janairu ostalo je nešto manje od šest mjeseci, a već se sad prognoziraju rezultati da bi Hrvatska mogla osvojiti najviše medalja do sada.
U Rio zasad sigurno ide 45 sportaša od kojih 13 otpada na vaterpolsku reprezentaciju. Tu je i osmero atletičara, a maratonke Matea Matošević i Marija Vrajić čekaju verifikaciju Hrvatskog olimpijskog odbora zbog izmijenjenih normi. Ishod atletičarke Lise Nemec, koja je suspendirana zbog dopinga, još se čeka.
Ostvare li se predviđanja Infostrade, agencije za sportsku statistiku koja svoja predviđanja radi na osnovu trenutne forme i rezultata momčadi i pojedinaca, Hrvatska će se okititi s tri zlata, s tri srebra i s četiri bronce. Zlato bi trebali osvojiti bacačica diska Sandra Perković, streljačica Snježana Pejčić te veslači dvojac Valent i Martin Sinković.
Unatoč odličnim prognozama, ono što stvara probleme našim sportašima su bolesti i prljavština u Brazilu zbog kojih bi neki mogli i izostati s Igara. Već su sada zbog straha od virusa generalnu probu u Riju otkazale taekwondašice sestre Zaninović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.