Projekcije bivšeg izbornika Barića: “Važno je ozbiljno igrati i dalje!”

Projekcije bivšeg izbornika Barića: “Važno je ozbiljno igrati i dalje!”

"Češka nije jača od Turske, ali to ništa ne znači jer je opasna."

Kaže bivši izbornik i dodaje:  “Ako će naši igrati kao protiv turske reprezentacije, sasvim je svejedno je li jaka ili slaba.”  Otto je iskoristio priliku i čestitao izborniku na posloženom sastavu rekavši: “Čestitam izborniku kako je složio sastav. Gledao sam mnoštvo utakmica i to je bila jedna od boljih hrvatskih predstava.”

Barić  se slaže s Čačićevom tvrdnjom da ne bi bio hendikep da početnih jedanaest protiv Češke bude drugačijih nego protiv Turske. “Imamo dva, tri jaka igrača na klupi koji bi mogli ući i možda je prilika nekoga odmoriti. Možda bi netko od novih igrača donio novi, svježi vjetar,” kazao je Barić, nastavivši: “Treba vidjeti kakva je situacija sa Srnom. Moje je mišljenje da bi možda trebao propustiti utakmicu protiv Češke. Doživio je stres, psihički je uzdrman, putovao je u Hrvatsku i vratio se nazad. Možda bi bilo bolje da se odmori. No, to je moje mišljenje, ali ako zaigra svaka mu čast.”

Barić je istaknuo da pobjeda protiv Češke ne bi trebala zadovoljiti naš igrače. “Važno je ozbiljno igrati dalje i možda osvojiti prvo mjesto u skupini što donosi lakšeg suparnika u osmini finala, a onda se može i lakše do polufinala.”

I za kraj Barić se osvrnuo i na trenera Čačića rekavši kako trenera treba podržati i zaustaviti ljudski ego: “Čačića su dosta omalovažavali, što je smiješno. Nisu mi jasni ti napadi, posebno od kolega trenera. No on nije odgovarao na kritike. Vrijeme je da ljudi zaustave svoj ego i podrže Čačića i reprezentaciju,” poručio je Barić na kraju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.