Projekt Espai Barca konačno kreće: Prošireni Camp Nou dobija krov, grade se još dvije arene

Projekt Espai Barca konačno kreće: Prošireni Camp Nou dobija krov, grade se još dvije arene

Katalonci će ubrzo započeti s velikim projektom.

Camp Nou konačno kreće u rekonstrukciju, a u blizini stadiona izgradit će se i dvije nove sportske arene, potvrdila je u petak navečer Barcelona na službenim klupskim stranicama. Tako će projekt Espai Barca konačno zaživjeti jer je dobio zeleno svijetlo tri godine nakon njegove početne inicijative.

Naime, Gradsko vijeće Barcelone konačno je odobrilo zahtjev kluba za početkom radova, koji će započeti u ljeto 2019. godine. Proširenje i obnovu će u potpunosti platiti klub, a novi kapacitet stadiona bit će preko 100 tisuća gledatelja. Također, Camp Nou će dobiti i krov, a radovi će trajati do početka 2022. godine. Dobra vijest za sve ljubitelje Blaugrane je da će momčad domaće utakmice igrati na Camp Nou čak i za vrijeme trajanja radova.

Međutim, projekt Espai Barca ne obuhvaća samo Camp Nou, već i dvije novoizgrađene sportske arena. Palau Blaugrana će postati novi dom košarkaške, rukometne i futsal momčadi, bit će kapaciteta 12 tisuća gledatelja, a koštat će 90 milijuna eura.

Druga arena bit će stadion Johan Cruyff, koji će zamijeniti dosadašnji Mini Estadi te će na njemu svoje utakmice igrati ženska momčad Barcelone u Primeri i Ligi prvaka, zatim Barcelona B, ali i juniori u juniorskoj Ligi prvaka. Nalazit će se oko 8,5 kilometara od Camp Noua, a kapacitet će mu biti šest tisuća.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.