Projekt “Sports training for all’ – ST4ALL predstavljen na Molo Longu

Projekt “Sports training for all’ – ST4ALL predstavljen na Molo Longu

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, sudjelovao je na javno- edukativnoj akciji Molo Longo, povodom obilježavanja Međunarodng dana fizioterapije, u sklopu kojega je promovirao Projekt ST4ALL. Sve to u suradnji s Medicinskom školom u Rijeci, KBCom Rijeka, Fakultetom zdravstvenih studija u Rijeci, Poliklinikom Terme Selce te Dječjim vrtićem Rijeka, Domom za starije osobe „Kantrida“, Crvenim križem Rijeka te Društvom multiple skleroze PGŽ.

Bila je to šetnja Molo Longom i kratka tjelovježba tijekom šetnje koju su vodil djelatnici KBC Rijeka i učenici, budući fizioterapeutski tehničari, te nastavnici strukovnih predmeta fizioterapije Medicinske škole u Rijeci. Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke učenicima Medicinske škole u Rijeci i prisutnima predstavio je Projekt ST4ALL potičući ih na hodanje kao važnu aktivnost za čovjekovo zdravlje.

S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu. Cilj projekta ‘Sports training for all’ – ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice.

U Projektu “Sports training for all’ – ST4ALL sudjeluje osam partnera iz ovih zemalja: Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.