Prosinečki o našoj skupini: “Ovo je grupa koju moramo proći”

Prosinečki o našoj skupini: “Ovo je grupa koju moramo proći”

Prvu utakmicu Hrvatska igra protiv Nigerije, a upravo tu utakmicu Prosinečki ističe kao ključnu.

Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. igrat će u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Legendarni Robert Prosinečki s optimizmom gleda na završeni ždrijeb.

“Mislim da je dobra grupa. Moglo je i bolje, moglo je i gore. Vidim da mnogi već pričaju kako je ovo skupina smrti. Ma kakvi, ovo je grupa koju moramo proći”, poručio je sad već bivši izbornik Azerbajdžana.

“Dobro, Argentina je favorit, možda čak i ne samo naše grupe nego i cijelog prvenstva. Nigerija nije loša sigurno, iako je velika nepoznanica. Od Islanda, iako je bio ispred nas, mislim da smo bolja momčad. Svi mi vjerujemo da imamo reprezentaciju za velika djela i ova je grupa dobra za prolaz”, rekao je popularni “Žuti”.

Prvu utakmicu Hrvatska igra protiv Nigerije, a upravo tu utakmicu Prosinečki ističe kao ključnu.

“Turnirski je način natjecanja, gdje je vrlo teško ako izgubiš prvu utakmicu. Nama je Nigerija po nekom mom viđenju najteža. Prva utakmica je najvažnija na velikom natjecanju. Ako je dobiješ, velika je šansa da prođeš. Ipak je to samopouzdanje. Nakon što smo mi dobili Jamajku 1998., počeli smo vjerovati da to možemo.”

U drugom kolu Hrvatsku očekuje okršaj s Argentinom.

“S Argentinom će biti vrlo lijepo igrati, od Messija do Dybale, nema sumnje da su ti igrači Top 10 u svijetu. Oni mogu svakog pobijediti, ma oni su favorit, ali nisu bili pravi u ovim kvalifikacijama. Treba posložiti sve te igrače koje oni imaju prema naprijed da mogu igrati zajedno.”

U posljednjem kolu Vatreni igraju s dobro nam poznatim Islanđanima.

“Gledajte, ako mi vjerujemo da možemo napraviti velike stvari, onda uopće ne bismo trebali razgovarati o Islandu. Sve je to u redu, oni su borbeni, disciplinirani i sigurno nisu loši, ali koliko god da su oni bili hit Europskog prvenstva, mislim da ako smo došli na Svjetsko prvenstvo napraviti rezultat, onda moramo pobijediti Island.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.