Prosinečki ostaje bez klupe BiH; turski strateg će voditi Džeku i Pjanića?

Prosinečki ostaje bez klupe BiH; turski strateg će voditi Džeku i Pjanića?

Fatih Terim iznimno je cijenjen među turskim navijačima, a osim Turske i Galatasaraya, vodio je u Serie A Fiorentinu i Milan.

Robert Prosinečki, legendarni hrvatski nogometni reprezentativac i bivši izbornik Azerbajdžana, donedavno je bio glavni favorit za preuzimanjem klupe Bosne i Hercegovine. Međutim, Prosinečki je dobio ozbiljnog konkurenta u vidu iskusnog turskog trenera Fatiha Terima, bivšeg izbornika Turske.

Navodno je, prema napisima bosanskohercegovačkih tabloida, Nogometni savez Bosne i Hercegovine kontaktirao Fatiha Terima, legendarnog turskog trenera i bivšeg izbornika turske nogometne reprezentacije.

“Pričali smo s Fatihom Terimom i idemo na sastanak. Razgovarao sam s njim na molbu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i rekao je da dođemo na pregovore. Idemo razgovarati i vidjeti kakva je situacija. Da se razumijemo, naš Savez financijski ne može platiti trenera svjetskog kalibra kakav je Fatih Terim, ali imamo kvalitetnu reprezentaciju koja može biti motiv da prihvati posao i odvede Bosnu i Hercegovinu na Europsko prvenstvo 2020. godine”, za Anadolu Agency izjavio je Tarik Hodžić, nekadašnji suigrač Fatiha Terima s kojim je početkom osamdesetih godina dijelio svlačionicu u Galatasarayu.

Fatih Terim iznimno je cijenjen među turskim navijačima, a osim Turske i Galatasaraya, vodio je u Serie A Fiorentinu i Milan. Izborničku funkciju u Turskoj obnašao je u tri navrata, a Hrvati će ga pamtiti kao čovjeka koji je s Turskom nakon penala pobijedio Vatrene na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine.

“Posjeduje znanje, karizmu i izuzetan autoritet što je od vitalnog značaja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da bi posložio stvari i da bi njegov angažman bio pun pogodak za bosanskohercegovački nogomet”, rekao je Tarik Hodžić uoči sutrašnjeg sastanka.

Prema posljednjim informacijama, 21. prosinca će se održati odabir novog izbornika BiH.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.