Proslavljeni trener odbio Azzure: “Ne želim mijenjati posao”

Proslavljeni trener odbio Azzure: “Ne želim mijenjati posao”

Ancelotti je istaknuo želju za vođenjem još jednog kluba prije no što preuzme reprezentaciju.

Carlo Ancelotti, koji se spominjao kao kandidat za talijanskog izbornika, izjavio je kako nije zainteresiran za taj posao i da bi volio nastaviti “trenirati neki klub”.

“Talijanski nogometni savez me kontaktirao vezano za izborničko mjesto, ali ne želim mijenjati posao”, izjavio je Ancelotti za RAI.

“Sjesti na klupu Nazionalea bi bilo ispunjenje sna, ali biti trener i biti izbornik su dvije različite stvari. Još uvijek želim trenirati neki klub”, dodao je Ancelotti koji je vodio minhenski Bayern, Chelsea, Real Madrid, Juventus i Milan.

Italija nema izbornika otkako je Gian Piero Ventura smijenjen početkom studenog nakon neuspjeha u dodatnim kvalifikacijama za SP 2018.

Ancelotti, trostruki osvajač Lige prvaka kao trener, bio je prvi izbor za talijanskog izbornika predsjednika Saveza Carla Tavecchia koji je podnio ostavku na tu funkciju.

“Talijanski nogomet ima ozbiljnih problema i mislim da nisam sposoban sve sam riješiti. Kao i inače, krivnja se svaljuje na trenera, ali to ne ide tako. Postoji strukturalni problem. Na primjer, zašto smo mi jedina zemlja u Europi čiji stadioni nisu na nivou i koji su poluprazni? To nije greška Venture”, ocijenio je Ancelotti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.