Pršo dovodi mlade Francuze u Hrvatsku

Pršo dovodi mlade Francuze u Hrvatsku

Legendarni Dado Pršo bavi se menadžerskim poslom...

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Dado Pršo počeo se baviti menadžerskim poslom. Prije nekoliko dana se na Parku mladeži sastao s predsjednikom Splita Slavenom Žužulom, tajnikom Željkom Sučićem i skautom Vladom Babićem. Za Dalmacija News Pršo je izjavio: “Moja igračka karijere se već čini dosta davnom. Prošlo je nekoliko godina od nastupa u Monacu, Rangersu i reprezentaciji. Prije pola godine smo ja i zet Đani Pantalono u Zadru otvorili menadžersku agenciju “Box to box”. Odlučili smo se baviti povezivanje Hrvatske i inozemnih tržišta, što se posebno odnosi na Francusku, Škotsku i Englesku. Đani vodi posao u Hrvatskoj, a ja putujem po inozemstvu.”

Monaco je opet doveo hrvatskog reprezentativca: “Puno je hrvatskih igrača imalo uspjeha u Francuskoj. Subašić je standardni vratar Monaco, u francuskoj ligi je ostvario veliki napredak u karijeri. Siguran sam da će i Pašalić mnogo napredovati uz Leonarda Jardima, prije svega na taktičkom planu. Riječ je o momčadi koja je prošle sezone bila među najboljima u Francuskoj i Ligi prvaka.”

Potom se osvrnuo na Glasgow Rangerse: “Teško se vratiti u prvu ligu, ali uspjet će. Nakon pada se nije lako ustati. Bilo je mnogo odluka koje su bile u suprotnosti s interesima kluba, ali siguran sam da je povratak u Premiership samo pitanje vremena. Dok sam ja bio u klubu nije bilo nikakvih najava za tako tešku situaciju. Redovito pratim klub i mislim da je škotski nogometni Savez djelomično kriv. Također su jako mali prihodi od TV prava.”

Sljedeća tema su bili reprezentacija i HNL: “Reprezentacija i dalje podiže ligu. Mislim da je naše prvenstvo prilično zanimljivo. Gledao sam mnogo kvalitetnih utakmica i vidio da ima sve više mladih talenata, što znači da se u klubovima dobro radi. Posljednjih mjeseci sam često bio na stadionima i također sam vidio mnogo igrača koji bi mogli ostvariti impresivne karijere. Jedan od primjera je Marko Rog. Njegov transfer u Dinamo uspjeh je za igrača, Split, ali i kompletnu ligu. Ulaganje u mlade igrače i rad s njima podižu kvalitetu lige.”

Govorio je o svojim poslovnim ciljevima: “Želim u Hrvatsku dovesti igrače iz Francuske koji još nisu dovoljno kvalitetni za njihovu prvu ligu, ali su već uspješni mladi reprezentativci. Nije im lako odmah igrati u Ligue 1 i zašto se ne bi okušali u Hrvatskoj? Posljednjih godina su francuski igrači počeli odlaziti u inozemstvo i ne vidim zašto ne bi u Hrvatskoj ostvarili napredak u karijeri. O tome sam pričao sa Slavenom Žužulom, vidjet ćemo hoćemo li surađivati.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.