Prvak iznio teške optužbe na račun Mirka Filipovića i Fedora Emelianenka

Prvak iznio teške optužbe na račun Mirka Filipovića i Fedora Emelianenka

Prvak UFC-a u srednjoj kategoriji Michael Bisping je iznio svoje mišljenje o recentnom neuspjehu Fedora Emelianenka, koji je za vikend u New Yorku poražen od Matta Mitrionea. Optužbe se kreću u smjeru uzimanja steroida, a osim Emelianenka Bisping je prozvao i hrvatsku borilačku legendu Mirka Filipovića.

“Razlog Emelianenkovog poraza je vrlo jednostavan: to su steroidi. Dosta mi je biti lik koji uvijek tupi isto, no to je razlog zbog kojeg su borci koji su dolazili iz Pridea toliko gubili. Znam od ljudi koji su bili tamo, ovo je informacija iz druge ruke, da su tamo poticali borce da uzimaju steroide jer su htjeli da borci izgledaju na određeni način. Nije bilo testiranja i htjeli su da uzimaju steroide kako bi bili privlačniji publici”, započeo je Bisping i nastavio kako steroide nisu uzimali samo neki borci u Japanu, nego gotovo svi.

“Naravno, u Americi vas testiraju stalno. Najveće oružje svakog borca je samopouzdanje. Ako ga nemate, ne možete se dobro boriti, ne možete potpuno ulaziti u svoje udarce i u izmjene. Gubit ćete. Razmišljaš samo kako ti nije mjesto u kavezu. Kada uzimaš steroide osjećaš se nepobjedivo, osjećaš se snažno. Postaneš psihološki ovisan o njima. Ovo znam jer mi je stari trener bio lik koji je to koristio. Kada bi se skinuli s toga, ostali bi potpuno prazni, bez ikakvog samopouzdanja. Nemaju više snage, nemaju više izdržljivosti koju su imali sa sterodima. Smatram, odnosno vjerujem da svi znakovi upućuju na to da je Fedor upotrebljavao steroide u Japanu. Čak je isti slučaj bio i s Mirkom Cro Copom. Mnogo boraca je tu koji su koristili nedozvoljena sredstva.”

Bisping je teške optužbe iznio u nedavnom intervjuu, a prozivajući Emelianenka, Filipovića i Wanderlei Silvu je navukao dosta pozornosti i komentara koji su uglavnom negativni, budući da ljubitelji borilačkih sportova ne vjeruju Bispingu. No, Englez se ovdje nije zaustavio, te je za kraj zaključio kako su u Japanu svi borci dopingirani kako bi pružili što bolji spektakl za publiku.

“Da zaključim, Fedor je u  prošlosti bio odličan borac, pružao je sjajne i vrlo zanimljive mečeve i pobjeđivao je. Ali je bio na steroidima, baš kao i njegovi protivnici”, zaključio je Bisping svoje izlaganje, koje će sigurno izazvati komentar prozvanih među kojima je i Mirko Filipović.

Cijeli intervju s Bispingom možete poslušati na linku ispod teksta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.