Prvak ne miruje: Rijeka dovela bivšeg grčkog reprezentativca i pojačanje iz Serie A

Prvak ne miruje: Rijeka dovela bivšeg grčkog reprezentativca i pojačanje iz Serie A

Rijeka je nakon izborene grupne faze Europa Lige i nešto lošijeg starta u prvenstvo, u kojem zaostaje četiri boda za vodećim Dinamom, odlučila dodatno pojačati ekipu. Stoga su na Rujevicu došli Charalampos Mavrias i Maxwell Acosty.

U slučaju Mavriasa radi se o bivšem grčkom reprezentativcu koji je igrao za klubove poput Panathinaikosa, Sunderlanda, Fortune Dusseldorf, a u Rijeku dolazi kao slobodan igrač nakon što je dobio slobodne papire u Karlshruheu. Radi se o igraču koji može pokriti poziciju desnog beka, a isto tako je sposoban igrati na obje krilne pozicije. Mavrias je bio jedan od svjetlijih talenara grčkog nogometa, a sa 19 godina ga je Sunderland platio 3 milijuna eura. Iako ima tek 24 godine Mavrias u Rijeku dolazi oživiti karijeru i pokazati se kao igrač vrijedan angažmana.

S druge strane, novo pojačanje na napadačkim pozicijama je Maxwell Acosty koji je došao na posudbu s obvezom otkupa ugovora. 25-godišnji Ganac s talijanskom putovnicom stiže iz talijanskog prvoligaša Crotonea, a može igrati na svim napadačkim pozicijama, iako preferira poziciju desnog krila. Acosty je bio u nizu klubova talijanske Serie B, igrao je i za Fiorentinu, a radi se o iznimno brzom i snalažljivom igraču kojega je privukao izazov igranja Europske Lige.

Rijeka neće završiti na navedenim pojačanjima, pa se tako spremaju transferi Jakova Puljića iz Intera i australskog reprezentativnog beka Jasona Davidsona, koji bi u narednim danima trebali pojačati aktualnog hrvatskog prvaka. U pogledu odlazaka najviše se spominju imena Filipa Bradarića, Marka Vešovića i Simona Sluge.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.