EuroBasket: Povratnik u redove Hrvatske uoči prve utakmice poručio: ”Plan je što prije riješiti utakmicu s Mađarskom”

EuroBasket: Povratnik u redove Hrvatske uoči prve utakmice poručio: ”Plan je što prije riješiti utakmicu s Mađarskom”

Dvobojem između reprezentacija Slovenije i Poljske danas je u 13:45 sati službeno započelo 40. po redu natjecanje najboljih košarkaših reprezentacija, EuroBasket. Prvo je slavlje pripalo susjedima Slovencima, koji su na krilima Dragića osvojili prve bodove rezultatom 90:81.

Nakon što je jučer Hrvatska reprezentacija sretno doputovala u Cluj, grad u sjeverozapadnoj Rumunjskoj, danas je odradila prvi trening uoči sutrašnjeg okršaja s Mađarima. U dvorani Sala polyvalenta sutra u 14:00 sati započinje prva utakmica grupne faze, koju je najavio izbornik Petrović:

”Nervoza je u onim uobičajenim količinama za početak prvenstva, ali mislim da ako možemo gledati malo naprijed – bolje je ipak otvarati prvenstvo s protivnikom tipa Mađarska i Rumunjska, nego da to u startu bude Španjolska, kao što je to bilo na početku turnira na Olimpijskim igrama kada smo igrali protiv Španjolaca. Spremni smo, odradili smo par video skautinga za utakmicu s Mađarima. Individualno smo upoznali sve njihove igrače prema njihovim kvalitetama. Imamo više ciljeva, ali naravno, prvi i osnovni cilj je uknjižiti prve bodove protiv Mađara. Najviše pažnje moramo usmjeriti na njihov dvojac vanjskih igrača koji su sjajni i na lopti, neću reći toliko šuteri kao što je Hanga, nego Vojvoda koji može puno toga kreirati. Ta njihova petorka je sigurno stabilna, no kad gledamo rotaciju desetak igrača tu je Hrvatska u apsolutnoj prednosti”. 

Marko Popović, povratnik u redove Hrvatske, komentirao je očekivanja na prvenstvu:Došli smo na ovo prvenstvo sa željom i nadom da možemo napraviti puno. Znamo da smo jedni od favorita skupine, možda nismo glavni favoriti, ali jedni jesmo sigurno. Ja se nadam da ćemo eksplodirati na prvenstvu. To je u principu i bio prvotni plan – da se dižemo kroz pripreme, kroz uvodnu skupinu i kasnije u nokaut fazi da budemo najbolji”.

Također, Marko je komentirao i dvoboj sa susjedima: To je jedna reprezentacija koja sigurno nije u našem rangu. Nositelj im je Hanga koji u klubu ima jednu ulogu, ne bih rekao glavnu, ali onako iz nekog drugog plana. A ovdje se sve bazira na njemu, Vojvodi, Wittmannu. Mislim, imaju jednu respektabilnu ekipu s kojom mi trebamo izjednačiti energiju ili imati veću energiju nego što imaju oni, a onda kvaliteta, mislim da je na našoj strani, ne da mislim nego znam, a to treba pokazati na parketu. Nekakav naš plan je riješiti utakmicu što prije i da se oni ne vrate, nego jednostavno prelomiti to i držati tu razliku”.

Kapetan Roko Leni Ukić počeo je s treninzima, no to još uvijek nije onaj Roko na kojeg smo svi navikli. Evo i njegovog kratkog komentara na Mađarsku: “Mađari su haklerska ekipa, s jednim ekstra pojedincem, a ostatak ekipe sastavljen je od igrača iz domaće lige, koja nije prejaka, pa će sve ovisiti o nama”.

Za kraj možemo poručiti – Samo hrabro, momci!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.