Prvi ITF naslov za mladog Ninu Serdarušića

Prvi ITF naslov za mladog Ninu Serdarušića

Nino Serdarušić i Joško Topić osvojili su naslov u konkurenciji parova na ITF Futuresu u Doboju.

Osamnaestogodišnji hrvatski tenisač Nino Serdarušić nakon uspješne juniorske karijere i 21. mjesta na svijetu na ITF listama iz tjedna u tjedan napreduje i na ATP ljestvicama u pojedinačnoj konkurenciji i igri parova.

Ovaj je tjedan na ITF Futuresu, devetom Doboj Openu dospio do četvrtfinala pobjedama nad Dejanom Katićem (Srbija) rezultatom 6:1, 6:2 i Petra Čonkića (Srbija) rezultatom 4:6, 6:4, 6:0, da bi izgubio u četvrtzavršnici od sunarodnjaka Joška Topića (6:2, 3:6, 0:6).

S osvojenim će bodovima Nino skočiti otprilike sedamdeset mjesta na ATP listi, a u parovima je s Topićem došao i do svog prvog ITF Furutes naslova svladavši u finalu ukrajinsko-slovački par DanylaMasara te bi i u ovoj kategoriji trebao napredovati za oko 250 mjesta.

Joško Topić izgubio je polufinalni meč glavnog turnira od njemačkog tenisača Pascala Meisa rezultatom 3:6, 6:2 i 6:4, a zapažen su rezultat ostvarili još braća Šabanov plasmanom u polufinale parova.

U glavnom su turniru od hrvatskih predstavnika nastupili još Duje Kekez, Borut Puc, Antonio Sančić, Matej Šabanov, Ivan Šabanov, Mladen Mitak i Martin Nikić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.