PSG ne staje na Neymaru: Mladi francuski dragulj seli u Pariz

PSG ne staje na Neymaru: Mladi francuski dragulj seli u Pariz

PSG je prvo senzacionalno preoteo Neymara Barceloni u transferu vrijednom čak 222 milijuna eura, no francuski doprvak na tome nije stao. Naime, prema pisanju većine medija sjajni Kylian Mbappe će postati novi igrač PSG-a, a njegove usluge će Parižani platiti oko 180 milijuna eura.

Uspiju li katarski vlasnici PSG-a dovršiti i ovaj dogovor, PSG bi nakon jednog od najboljih igrača svijeta u klub doveo i najboljeg mladog igrača svijeta, kojeg su htjeli klubovi poput Reala i Barcelone, a pogotovo je to velik udarac za Real koji je najviše htio mladog Francuza. Također PSG će ovim potezom jasno naglasiti kako više ne želi biti samo bogati francuski klub, nego katarski vlasnici žele vidjeti pariški klub na vrhu Europe. Transferima Neymara i Mbappea, odnosno uzimanjem tih igrača ispred klubova kao što su Barcelona i Real, PSG barem u onom financijskom smislu pokazuje kako ih se više ne može ignorirati.

Štoviše, ako pogledamo trenutni kadar kojeg Unai Emery ima na raspolaganju zaista postoje realna uporišta u tezama koja govore kako se u Parizu stvara momčad koja bi u narednim godinama mogla vladati Europom. U pogledu UEFA-inog financijskog fair-playa, može se zaključiti kako je to pravilo praktički pokopano transferima Neymara i Mbappea, a PSG do kraja prijelaznog roka planira aktivirati klauzulu Atleticovog Jana Oblaka, čime bi potrošnju u ovom roku zaustavio na nešto manje od 500 milijuna eura.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.