PSG potvrdio najveći transfer u povijesti: Neymar i službeno napustio Barcelonu

PSG potvrdio najveći transfer u povijesti: Neymar i službeno napustio Barcelonu

Gotova je sapunica oko prelaska Neymara iz Barcelone u PSG nakon što je igrač po unaprijed dogovorenim uvjetima sam otplatio ugovor koji ga veže za Barcelonu, te se očekuje danas njegov potpis u Parizu za PSG. Navedeno je potvrdio francuski klub na svojim stranicama, te je Neymar ujedno i glavna vijest na društvenim mrežama.

Prema očekivanom scenariju Neymar je sam Barceloni uplatio 222 milijuna eura i kao slobodan igrač je potpisao za PSG. U začecima priče se pojavilo protivljenje cijele španjolske La Lige koja pod pritiskom Barcelone u prvi mah nije htjela prihvatiti, odnosno odobriti takav modalitet rastanka između Brazilca i Barcelone, no savršeno je normalno da igrač otkupi svoj ugovor i potpiše za drugi klub. Ogroman iznos koji je u pitanju Neymar je dobio preko Katra, koji ga je imenovao ambasadorom nadolazećeg Svjetskog prvenstva i uplatio mu honorar od gotovo 300 milijuna eura.

Neposredno pred objavu da je posao zaključen PSG je odlučio još jednom spustiti Barceloni, pa je objavio sliku Marca Verattija koji navijačima PSG-a želi odličan dan. Opće je poznato kako je Talijan jedna od najvećih želja Barcelone, koja se nadala da će Verattija dovesti na Camp Nou u ovom prijelaznom roku, no dogodilo se upravo suprotno. PSG je Barceloni oteo jednu od najvećih zvijezdi i zasigurno igrača koji će obilježiti naredno nogometno razdoblje.

Ovim transferom je ujedno PSG pokazao kako je UEFA-in financijski fair-play praktički mrtav, jer su Francuzi vješto izbjegli sve rupe u zakonu da bi bez posljedica potpisali Neymara. Očekuje se da će Brazilac potpisati petogodišnji ugovor koji će mu u navedenom razdoblju jamčiti gotovo 500 milijuna eura ako uračunamo plaću i bonuse do kojih Neymar može doći.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.