PRIPREMNA UTAKMICA SA SLOVENIJOM , Divizija I, Grupa B - Zagreb, 17-23. travnja 2016.

„Puno treniramo i svaki od igrača daje sve od sebe, jedva čekamo prvenstvo”

„Puno treniramo i svaki od igrača daje sve od sebe, jedva čekamo prvenstvo”

U PETAK (8. travnja 2016.) U 19.30

Rekao je Ivan Janković,  igrač KHL Medveščaka. Predsjednik HSHL-a Nikola Švigir najavio je i dolazak Borne Rendulića na SP u Zagrebu.

Svjetsko prvenstvo Divizije I Grupe B održat će se u Zagrebu od 17-23. travnja 2016., a na prvenstvu sudjeluju Hrvatska kao domaćin, Ukrajina, Velika Britanija, Litva, Estonija i Rumunjska.

Hrvatska reprezentacija hokeja na ledu okupila se na pripremama pod trenerskom palicom Alana Letanga. U sklopu priprema za SP, Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom (8. i 12. travnja), a tim povodom izbornik Letang je izjavio: „Atmosfera u reprezentaciji je odlična; imamo dosta mladih dečki i veselim se njihovom napretku koji pokazuju, a koji će vjerujem pokazati u na samom natjecanju. Pripreme teku prema planu i zadovoljan sam koliko se dečki trude i daju svoj maksimum. U utakmici sa Slovenijom nam je cilj podići dosadašnju razinu nastupa, ali i bit će to dobar test za SP“.

Prva prijateljska utakmica sa Slovenijom na rasporedu je u petak, 8. travnja 2016., s početkom u 19:30 sati u Domu sportova, a kandidat za reprezentaciju Ivan Janković, inače igrač KHL Medveščaka, prenio je dojmove s trening kampa reprezentacije: „Puno treniramo i svaki od igrača daje sve od sebe; atmosfera u ekipi je odlična i jedva čekamo prvenstvo jer je posebna čast nastupiti za nacionalni tim.“ Na pitanje novinara očekuje li da će biti u reprezentaciji koja će nastupiti na SP-u, Janković je rekao: „Kao i svi ostali dečki, borim se za ulazak u reprezentaciju, sezona je bila odlična, ali i naporna, no za ovako nešto je ostalo dovoljno snage, a volja nikad nije problem.“

Predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu (HSHL) Nikola Švigir izvijestio je kako teku pripreme za domaćinstvo Svjetskog prvenstva: „HSHL je, moglo bi se reći, veteran u organizaciji svjetskih prvenstava; imamo zaista dovoljno iskustva, no svako natjecanje ima svoje specifičnosti, a kriteriji IIHF-a su dosta visoki za ovaj rang natjecanja. Za sada sve teče prema planu, a veseli nas činjenica da je najavljen dolazak veće skupine navijača Velike Britanije, ali i dolazak navijača ostalih reprezentacija. Stoga bi iskoristili priliku da i naša publika dođe u što većem broju i pruži podršku našim reprezentativcima, kako je to bilo i do sada“. Švigir je ujedno najavio i dolazak Borne Rendulića u reprezentaciju.

ŠIRI POPIS IGRAČA
GK
Mate Tomljenović – JKH GKS Jastrzebie
Michael Ouzas – EHC Linz
Vilim Rosandić – HC Banska Bystrica
Ivan Ružić – KHL Medveščak
Tihomir Filipec – KHL Medveščak

D
Nikola Senzel – KHL Medveščak
Marko Tadić – KHL Medveščak
Martin Pleško – KHL Medveščak
Marko Ljubić – KHL Mladost
Jan Smolec – KHL Mladost
Bruno Kegalj – KHL Zagreb
Borna Šilović – HK Slavija
Igor Jačmenjak – SKHL Crvena Zvezda
Ivan Puzic – HC Vitkovice Steel
Andy Sertich – Stavanger Oilers
Kenny MacAulay

F
Luka Mikulić – KHL Medveščak
Ivan Brenčun – KHL Medveščak
Ivan Janković – KHL Medveščak
Matija Miličić – KHL Medveščak
Michael Glumac – KHL Medveščak
Nathan Perkovich – KHL Medveščak
Tadija Mirić – KHL Mladost
Mislav Blagus – KHL Zagreb
Luka Jarčov – KHL Zagreb
Ivo Kaleb – KHL Zagreb
Borna Rendulić – San Antonio Rampage
Dominik Kanaet – HC Detva
Marko Šakić – Hk Slavija
Luka Vukoja – Sorhaga Alingsas
David Brine – Löwen Frankfurt
Joel Prpic – Brantford Blast

INFO O ULAZNICAMA (za prijateljsku utakmicu i za SP)
Cijena ulaznica je 20 kuna, a mogu se kupiti isključivo na prodajnim mjestima Ticketshopa.
Na dan utakmice ulaznice će biti moguće kupiti na glavnoj blagajni Doma sportova koja se otvara u 17:30. Djeca do 7 godina imaju pravo na besplatan ulaz i ne trebaju ulaznicu. Osobe s invaliditetom imaju pravo na besplatnu ulaznicu, dok pratnja osoba s invaliditetom plaća punu cijenu ulaznice. Ulaznice za osobe s invaliditetom mogu se preuzeti na blagajni Doma sportova neposredno prije utakmice uz prikaz rješenja o invalidnosti. Broj besplatnih ulaznica za osobe s invaliditetom je limitiran brojem mjesta u dvorani za osobe s invaliditetom.

Na dan utakmice 08.04.2016. svi posjetitelji će moći kupiti ulaznice za Svjetsko prvenstvo po promotivnoj cijeni od 30,00 kn (cijena pojedinačne ulaznice je 40,00 kn ), a paket za 130,00 kn (cijena paketa je sada 160,00 kn).

Foto: Hrvatski savez hokeja na ledu

Foto: Hrvatski savez hokeja na ledu

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.