RAGBI : 40° Torneo Mini Rugby “Città di Treviso”

RAGBI : 40° Torneo Mini Rugby “Città di Treviso”

Najmlađi pripadnici Ragbi kluba Nada Split, članovi Ragbi škole protekli vikend proveli su u Italiji na najvećem europskom dječjem ragbi  turniru Torneo Mini Rugby „Citta di Treviso. Na turniru u 5 uzrastnih kategorija od 6 do 14 godina tijekom 2 dana nastupilo je ukupno 331 momčad te 10 ženskih sastava s preko 4.000 sudionika iz  Italije i Europe. Tijekom 2 dana svaka momčad odigrala je prosječno 10 susreta što konačno znači preko 3000 odigranih susreta ukupno na igralištima u Trevisu i okolici. Najmlađe sudionike turnira u kategorijama do 6,  8 i 10 godina pratilo je oko 3000 roditelja.

Foto: Benetton Treviso, Luka Bjelanović

Veličanstven ugođaj i izvanredno sportsko iskustvo kako za sudionike tako i za njihove roditelje. Nadine momčadi nastupale su u kategorijama do 8., 10, i 12. godina. Najbolji plasman zabilježila je Nadina momčad do 10 godina koja je odigrala ukupno 11 utakmica, ( 4 pobjede, 2 neriješeno, 5 poraza) te se plasirala na 50. mjesto od 85 sudionika u ovoj kategoriji.  Momčad U-8  odigrala je 12 susreta te zauzela  68 mjesto  od 92 momčadi, dok je momčad do 12 godina zauzela  59 mjesto od 68 momčadi.

Foto: Benetton Treviso, Luka Bjelanović

Rezultati su očekivani s obzirom da zbog pomanjkanja konkurencije, u Hrvatskoj nema organiziranih natjecanja u ovim uzrastima. Upravo iz tih razloga Ragbi klub Nada je redovit sudionik turnira u Trevisu a svaki put sa sobom povede i nekoliko pripadnika Ragbi kluba Brač da bi djeca imala prigodu usporedit se sa drugim momčadima i steći prva prava ragbijaška iskustva.

Foto: Benetton Treviso, Luka Bjelanović

Pozitivni duh koji vlada na ovom izvanrednom turniru kojeg organizira Ragbi klub Benetton Treviso svima ostaje kao draga uspomena i motiv za daljnje bavljenje ovim sportom. Kao sport  u kojem se izuzetno cijeni i poštuje svaki rezultat, te s kodeksom ponašanja na terenu i tribinama  ragbi je  posebno poštovan unutar cijele sportske zajednice.

Foto: Benetton Treviso, Luka Bjelanović

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.