Ragbi klub Rijeka proslavio deset godina postojanja

Ragbi klub Rijeka proslavio deset godina postojanja

Danom ispunjenim aktivnostima, Ragbi klub Rijeka proslavio deset godina postojanja.

Ragbi klub Rijeka proslavio je svoju desetu godinu postojanja utakmicom protiv Novog Zagreba te potom svečanom večerom za članove kluba.

Dan je počeo rano za ragbijaše jer već su se u deset ujutro  našli u Cukarikafeu.  Nakon kratke kave uputili su se u Studio Danijela na tradicionalno ‘šišanje’  koje je bilo humanitarnog karaktera, a sav novac od prihoda išao je za projekt “Košarka za sve“. Projekt je to koji dječacima i djevojčicama s različitim poteškoćama poput Downova sindroma, autizma, intelektualnih poteškoća, omogućuje sudjelovanje u sportu.

Ispred Studia Danijela

‘Svježe ošišani’, ragbijaši su se spustili na Riječki Korzo te prisustvovali još jednoj humanitarnoj akciji, ovoga puta u organizaciji  udruge “Riječki dečki“. Prihodi su se skupljali prodajom kalendara, u kojem su se nalazili brojni sportaši iz raznih Riječkih klubova, uključujući i Ragbi klub Rijeka. Prihod sakupljen humanitarnom akcijom bit će donacija za Matiju Katalinića, mladu košarkašku nadu i igrača KK Kastav, koji je obolio od zloćudne bolesti.

img_1588

Nakon humanitarne geste riječkih ragbijaša, momčad se uputila na Kantridino pomoćno igralište gdje su dočekali goste iz Zagreba. Kako se bližio početak utakmice tako su se i tribine počele puniti. Različite generacije navijača, ‘stari i mladi’, došli su gledati ragbi pod sunčanim nebom. Atmosfera na tribinama je bila obiteljska, čemu su svjedočili prizori roditelja sa djecom koji su očigledno pokušavali djeci predočiti pravila igre.

img_1616

Utakmica koja se igrala u četiri četvrtine po dvadeset minuta bila je prepuna događaja. Rijeka je bolje otvorila utakmicu, zabili su prvi skor te prvi došli u vodstvo. Ubrzo nakon dolaze do još jednog skora te su povisili svoje vodstvo na deset razlike. Mlada momčad Zagreba se pokazala u dobrom izdanju. Agresivno su išli na svaki kontakt, brzo izvodili svaki prekid. Brza igra s puno dodavanja i mijenjanja strana je dovela momčad Zagreba do izjednačenja, iako su gubili s 15 poena razlike. Bilo je i odličnih ‘solo’ prodora s obje strane, s osvojenih 30 ili više metara. Drugo poluvrijeme se odigralo gotovo identično kao prvo. Iskusna momčad Rijeke je koristila prilike koje su gosti poklanjali te cijelu utakmicu bila u vodstvu. No, momčad Zagreba se nije predavala, do kraja utakmice su igrali brzo i agresivno te nijedan metar nisu prepustili bez borbe. Utakmica koja je bila užitak za gledati, završila je neriješeno, rezultatom 45:45.

Nakon odigrane utakmice slavlje je za Riječke ragbijaše potrajalo do dugo u noć.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.