RAGBI – Memorijalni turnir Milan Stamenov- Miki

RAGBI – Memorijalni turnir Milan Stamenov- Miki

Po uzoru na muške kolege, a u cilju popularizacije i razvoja ženskog ragbija od ove godine i djevojke se natječu u okviru regionalnog WRRS.

Splitski međunarodni ženski R-7 turnir od ove godine nosi naziv Memorijalni turnir Milan Stamenov – Miki u spomen na dugogodišnjeg fizioterapeuta i plemenitog duha brojnih generacija splitskog kluba. Na ovaj način Ragbi klub Nada Split želi spomen na plemenito i nesebično djelovanje svog istaknutog člana trajno usaditi kao uzor budućim generacijama splitskog kluba, posebno ragbijašicama kojima je bio stalna podrška od njihova osnutka 2008.god.

Foto: B. Rožman i H. Čizmić

Po uzoru na muške kolege, a u cilju popularizacije i razvoja ženskog ragbija od ove godine i djevojke se natječu u okviru regionalnog WRRS. Budući se natjecanja u popularnoj „sedmici“ igraju turnirskim sistemom, djevojke ove godine nastupaju na četiri turnira: Ljubljana, Zagreb, Split i Derventa.

Klub odnosno ženski sastav koji osvoji najviše bodova na sva četiri turnira postaje pobjednik regionalnog natjecanja. U subotu na splitskom turniru pored pet sastava u službenom dijelu natjecanja ( RK Gladijatori – Derventa, ŽARK Mladost, Zagreb, RK Nada –Split, ŽRK Olimpija – Ljubljana i ŽRK Zagreb iz Zagreba nastupiti će kao gost sastav ŽRK Podgorica iz Crne Gore koji se dogodine želi priključiti u službeno natjecanje.

Djevojke Ragbi kluba Nada pod vodstvom trenera prof. Nikole Denića nastupit će u sastavu: Vedrana Alajbeg, Laura Banovac, Sara Buratović, Ana Colić, Nikolina Điko, Maja Gajica, Ela Kovačić, Minea Matić, Franćeska Pleština – kapetanica, Anabela Vicić te Tihana Žaja. „Team manager“ Ivana Momčinović zadužena je za logističku potporu splitskog sastava.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.