Rakitić: “Bolji smo, sve osim pobjede bio bi kiks”

Rakitić: “Bolji smo, sve osim pobjede bio bi kiks”

Ivan Rakitić očekuje pobjedu protiv Italije...

Prvak Europe Ivan Rakitić je optimističan uoči utakmice protiv Italije na praznom Poljudu. Izjavio je: “Mislim da smo bolji od Italije. Naravno da bi bilo lakše da su navijači na tribinama. Šteta je što smo kažnjeni i to baš za ovakvu utakmicu. Oduvijek mi je bilo lijepo u Splitu. Imam prijatelje i volim ovdje doći. No, za reprezentaciju sam na Poljudu odigrao tek prijateljsku utakmicu protiv Švicarske. Odigrao sam svih 90 minuta i jako sam htio pobjedu, ali dogodio se poraz. Ovog puta se nadam pobjedi jer si ne smijemo dopustiti kiks.”

Nastavio je: “Iza mene je naporna, ali i najuspješnija sezona u karijeri i želim ju završiti pobjedom protiv Italije. U Milanu smo bili bolji, no ne smijemo misliti da će nam na domaćem terenu biti lakše. Ipak moramo pokazati kvalitetu, prazne tribine ne smiju biti alibi. Na kiks ne želim ni pomisliti, želimo tri boda.”

Darijo Srna misli: “Čak i igranje na praznom Poljudu je za mene praznik. Emocije su još veće nakon treninga na sjajnom terenu. Da je bar takav bio travnjak dok sam ja bio u Hajduku. Sigurno bih imao bolju tehniku, a ovako su mi prednosti trka, duel i prodori. Igranje bez publike je nerazumno i nesportsko. Ne znam kako ću to izdržati.”

Dojmove je podijelio i Domagoj Vida: “Ne trebamo razmišljati o tome na koga ne možemo računati. Mislim da će se Italija braniti, no mi smo dovoljno snažni i možemo ih probiti. Tužni smo što nema publike, no ipak ćemo igrati na pobjedu. Mi moramo samo razmišljati o tome kako kvalitetno igrati, a onda neće biti posla za našeg vratara. Kad se igra za reprezentaciju nitko nije umoran. Vjerujemo u sebe, dobro igramo i razmišljamo samo o budućnosti.”

Danijel Subašić je dodao: “Nije problem ni ako ja primim dva pogotka, samo neka pobijedimo 3:2. Siguran sam da će nam biti teško. Žao mi je zbog praznih tribina, no mi moramo odraditi utakmicu i pokušati osvojiti tri boda. Pokazali smo u Milanu da možemo igrati protiv Italije. Bili smo agresivni i nisam imao puno posla. Nadam se da možemo pobijediti.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.