RALLY OPATIJA: PRODAN I RAŠTEGORAC NAKON PRVOG DANA NA PRVOM MJESTU

RALLY OPATIJA: PRODAN I RAŠTEGORAC NAKON PRVOG DANA NA PRVOM MJESTU

(Uroš Modlic/Foto Modlic)

Na Kvarneru  u petak  je započelo  26. izdanje opatijskog rallyja. Brzincima Breza je noćas krenula oktanska motorkada, dok će se danas pak krenuti s preostalih devet od ukupno 11 brzinskih ispita. Nakon jučerašnjih prvih 12 kilometara, vodeću poziciju drži posada Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Peugeotu 208 T16 R5. Hrvatska posada je postigla vrijeme od 6:27,3 minute.

 “Brzo je bilo od samoga starta, Jura, Hideg i Kovacs, svi smo bili tu negdje, unutar dvije sekunde”, zaključio je Prodan dodavši: “Drugi brzinac je bio po noći, po prvi put za nas u ovome autu. Od početka smo išli žustro, smo išli jako. Jura je bio pola sekunde sporiji, Hideg isto, u razlici od bloka sekunde smo svi troje. Kovacs nažalost nije startao, imao je nekih tehničkih problema, tako da njega nema, on je otpao, nas tri smo tu. “

Prodan je rekao kako danas pak očekuje napet dan  te je pohvalio auto rekavši: “Auto je super, ekipa ga je savršeno “poštelala”

Za njima u zaostatku od jedne desetinke se nalazi još mađarska posada Krisztiana Hidega i Istvana Kereka u Mitsubishi Lanceru EVO IX, dok u još jednom Mitsubishi Lanceru EVO IX treće mjesto drži hrvatska posada Juraja Šebalja i Karla Goluba, koji su bili pet desetinki sporiji.

 “Prvi dan, odličan”, rekao je Juraj Šebalj nakon jučerašnje utrke dodavši i svoja očekivanja od današnje utrke. “Breza je bila odlična za shakedown i prve brzince, za uspostavljanje startne pozicije. Sad u ovome trenutku vidim da ćemo voditi glavnu borbu Prodan, Hideg i mi. Sutra ćemo vidjeti već nakon prvog brzinca o čemu se radi. Brzinac Šušnjevica će biti za dobro jutro, vidjeti ćemo poslije Šušnjevice tko se veseli, tko se ne veseli”

Nakon što su bili najbrži u shakedownu i prvom brzinskom ispitu, Mađarima Antalu Kovacsu i Gergu Istovicsu je u njihovom Fordu Fiesti R5 otkazao alternator te zbog toga nisu mogli nastaviti vožnju u drugom brzinskom ispitu. S pozitivne strane, čini se kako će Kovacs i Istovics sutra nastaviti natjecanje.

Startnu rampu je tako u jučerašnjoj utrci prošlo šest automobila R5 klase, koji podižu kvalitetu i prestiž opatijskog relija.

Rally se danas nastavlja brzincima Šušnjevica, Boljun i Učka, koji je prema rasporedu krenuo od  09:18.

Vili, koji si nakon današnja dva brzinca?

Posted by Rally Opatija on 5. svibnja 2017

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.