RALLY OPATIJA: PRODAN I RAŠTEGORAC OSVOJILI PRVO MJESTO

RALLY OPATIJA: PRODAN I RAŠTEGORAC OSVOJILI PRVO MJESTO

(Viliam Prodan i Zoran Raštegorac foto: Rally Opatija facebook)

26. izdanju opatijskog rallyja  posada Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, koji su u Peugeotu 208 T16 R5, postigli ukupno vrijeme od 48:05,4, osigurali su tako prvo mjesto nakon 11 brzinaca kroz dva dana rallyja na istarskome poluotoku.

“Teško je bilo do zadnjeg metra. Mislim da je na kraju presudila Šušnjevica jer su vrlo male razlike bile na Boljunu, Učki. Na Šušnjevici smo išli na full, sva tri puta, ubrzavali smo svaki put sve više i više. Znali smo da možemo, znali smo da tamo možemo stvoriti razliku. Na brzim dionicama je Mitsubishi možda sitnicu brži, tako je na kraju i bilo. Evo nas u cilju, prva generalka u karijeri, mene, Zokija. Evo, hvala svima”, riječi su ovogodišnjeg pobjednika opatijskog rallyja, Viliama Prodana.

Druga najbrža posada koja je kroz brzince Breza, Šušnjevica, Boljun i Učka projurila bila je hrvatska posada Juraja Šebalja i Karla Goluba, koji su u svojem Mitsubishi Lanceru EVO IX za pobjednicima bili u zaostatku od 0:17,8 sekundi. Treće su mjesto s ukupnim vremenom od 48:46,6 ostvarili Mađari Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Mitsubishi Lancer EVO IX).

“Zadovoljan sam jer smo prvi u Mitropa kupu, to nam je bio cilj ”,  kratko je izjavio Krisztian Hideg.

Četvrto mjesto su zauzeli Daniel Šaškin i Saša Bitterman (49:19,1, Hyundai i20 R5), peti Szabolcs Varkony i Gergely Makai (50:45,9), Mitsubishi Lancer EVO IX), a potom redom: Szilagy i Varadi, Terpin i Chiuch, Grossi i Kavčić, Wallenwein i Lerch te Dobrila i Pospiš.

Podsjetimo kako je za ovogodišnji  rally  bilo prijavljeno 88 posada, od kojih se deset odjavilo. Startnu rampu je u petak popodne prešlo 78 automobila koji će se boriti za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine te prestižni Mitropa Cup. Od 78 posada koje su započele rally, 61 ih je završilo. Izljetanja je bilo nekoliko, no bez posljedica.

Najviše pobjeda dosada na Rallyu Opatija ima slovenska posada Tomaž Kaučić i Peter Zorenč, koja je slavila četiri godine uzastopce od 2006. do 2008. godine. Domaća posada Juraj Šebalj i Toni Klinc u Opatiji ima tri naslova – 2005., 2011. i 2012., dok su posljednje dvije sezone najuspješniji bili Krisztian Hideg i Istvan Kerek.

Jeste ga dečki. Čestitke Viliju, Zoranu i ekipi!

Posted by Rally Opatija on 6. svibnja 2017

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.