Ramos zaključuje: „Da se Iniesta zove Andresinho, …“

Ramos zaključuje: „Da se Iniesta zove Andresinho, …“

Ramos je pronašao razlog - zašto Iniesta nikada nije osvojio Zlatnu loptu?

Kapetan kraljevskog kluba, Sergio Ramos, u svojoj izjavi nakon utakmice protiv Bayerna, spomenuo je i kolegu iz reprezentacije, a klupskog rivala – Andresa Iniestu.

Iniesta, nakon 22 godine provedene u Barceloni, napušta Camp Nou i odlazi u Kinu. Spominje se dogovor s Chongqing Dangdai Lifanom, klub kojeg vodi Portugalac Paulo Bento.

Međutim, kako je Andres jedan od najvećih veznjaka u nogometnoj povijesti, zanimljivo je kako nikada nije osvojio Zlatnu loptu. Mnogi bi se složili da je trebao, a slaže se i Ramos koji je izjavio da bi Andres osvojio barem dva komada kad bi se zvao Andresinho.

Bio je glavni kandidat za tu prestižnu nagradu 2010. godine nakon gola u finalu protiv Nizozemske kojim je Španjolskoj donio naslov svjetskog prvaka. Nagradu mu je „oduzeo“ klupski kolega Lionel Messi. Slična se priča dogodila i 2012. kada Španjolac ostaje na trećem mjestu, odmah iza Messija i Ronalda.

„Ovdje ne cijenimo dovoljno naše uspjehe, a previše hvalimo tuđe. Svi smo krivi. Španjolski mediji ne cijene ono što radimo.“ – tvrdi Ramos kojemu poprilično smeta što Andres ne posjeduje niti jednu Zlatnu loptu u svojim policama.

„On je najbolji voditelj igre svih vremena.“ – zaključuje direktor France Footballa, Pascal Ferre, koji službenom isprikom u pismu Iniesti poručuje kako gledajući igrače koji nisu osvojili tu nagradu, njegovo ime najviše boli.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.