Raskol u MEVZA ligi, Mladostašice dan prije polaska saznale da neće biti Final Four

Raskol u MEVZA ligi, Mladostašice dan prije polaska saznale da neće biti Final Four

Na kraju će se igrati samo finalna utakmica Olomouca i Maribora.

Odbojkaška srednjeeuropska liga (MEVZA) se opasno strmoglavila i upitno je njezino daljnje postojanje, a tome je pridonijela činjenica kojom su odbojkašice Mladosti dan uoči polaska u Češku na završnicu saznale da završnice ipak neće biti.

Sedam ekipa sudjelovalo je od početka natjecanja i dogovoreno je da pve dvije ekipe idu direktno na Final Four, a treća, četvrta, peta i šesta razigravaju playoff u kojem će još dvije nastupiti na završnici. Već u prvom dijelu natjecanja, klub iz Bratislave Srabag nije išao na dva gostovanja, a potom je i otkazao daljnje natjecanje, a njegov primjer slijedio je i Slovan iz istog grada, pa je odlučeno da se direktno igra Final Four.

Za domaćinstvo završnice prijavio se samo mađarski Bekescsabai, ali naknadno domaćinstvo dobija češki Olomouc. Mađarski klub je revoltiran ovom odlukom odustao od završnice, pa su ostale samo tri ekipe. Olomouc je tražio direktan plasman u finale, dok su Mladost i Maribor tražile da se igra svako sa svakim, no domaćinu to nije odgovaralo i donesena je odluka da se igra samo finale između Olomouca i Maribora.

Tako su Mladostašice dan prije polaska u Češku gdje je već organiziran put i smještaj ostale u Zagrebu zbog nakaradne i sramotne organizacije lige koja živi možda i posljednje dane.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.