Reinhard Grindel: “Neka se nogomet i dalje razvija u prelijepoj Hrvatskoj”

Reinhard Grindel: “Neka se nogomet i dalje razvija u prelijepoj Hrvatskoj”

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza i dopredsjednik Uefe obratio se prisutnima u Hotelu Sheraton.

Na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza govorio je i poseban gost, dopredsjednik Uefe i predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Reinhard Grindel.

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza i dopredsjednik Uefe obratio se prisutnima u Hotelu Sheraton, na izbornoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza. Prvi čovjek saveza zemlje svjetskih prvaka poručio je:

“Prenosim vam najsrdačnije pozdrave Uefe i njenog predsjednika Aleksandra Čeferina te vam želim sve najbolje na ovoj skupštini. Ovaj moj posjet treba simbolizirati da nas u Uefi krasi veliko jedinstvo te da iskazujemo veliko poštovanje prema rezultatima svakog nogometnog saveza. Jaka UEFA znači da u svim zemljama, od malih do velikih, svi surađuju i svi se brinu za dobar razvoj nogometa”.

“Kao predsjednik DFB-a, posljednjih sam mjeseci u Uefi uvijek tražio razgovore s malim i srednjim nogometnim savezima. Nogomet će se u Europi dobro razvijati samo ako ćemo svakom pojedinom savezu dati svoj doprinos i pobrinuti se za bolje uvjete. Za to se danas svi u Uefi zalažemo, a pri tome je jako važno da imamo dovoljno nogometnih igrališta, kako bi mladi imali gdje igrati nogomet”.

“Znam da se upravo o tome vode rasprave u Hrvatskoj. Zbog toga bih ovdje naglasio da nogomet ovisi o potpori državnih institucija, a posebno o potpori lokalnih sredina pri gradnji nogometnih igrališta. Za bilo koji nogometni savez to bi bilo previše. Investicija u nogometna igrališta je dobra investicija jer tko pridonese tomu da se mladi bave sportom trebat će graditi manje bolnica, jer odgaja zdravu naciju koja neće imati probleme s pretilošću i drugim bolestima”.

“Ovo je prigoda se zahvalim Davoru Šukeru, svom kolegi u Izvršnom odboru Uefe, na dosadašnjoj odličnoj suradnji. Davor Šuker predsjednik je vrlo važne Nogometne komisije. Teško da smo mogli naći primjereniju osobu za tu poziciju, ne samo zato što ga cijenimo kao nogometaša svjetske klase već i zato što u traženju rješenja uvijek unosi stajališta igrača”.

“Želimo li velike uspjehe, mora postojati jedinstvo baš kao u nogometnoj momčadi. To želim i vama u Hrvatskom nogometnom savezu – da se nogomet i dalje razvija u ovoj prelijepoj zemlji i da se dalje razvijaju nogometni klubovi. Izvukli ste tešku skupinu na SP-u, ali Hrvatska se sigurno može kvalificirati u idući krug. Ja sam zadovoljan ždrijebom jer mi se čini da ne možemo igrati s Hrvatskom u četvrtfinalu”, rekao je Grindel, poželjevši svima blagoslovljene božićne blagdane i mnogo uspjeha u 2018. godini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.