Poveznica između Francuske 1998. i Francuske 2016. - Novi hrvatski nogometni dresovi nadahnuti ponosom i strašću Hrvata

Reinkarnacija pobjedonosnog dresa iz 1996. – Hrvati opet u najljepšim dresovima

Reinkarnacija pobjedonosnog dresa iz 1996. – Hrvati opet u najljepšim dresovima

"Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljijma. I šahovnica na dresu priča toliko priča o našoj zemlji i našoj reprezentaciji", rekao je Luka Modrić.

Prije 20 godina Hrvatska se prvi put pojavila na velikom natjecanju. Kad su Boban, Asanović, Šuker i ostali istrčali sa šahovnicama na prsima, mjesto u nogometnoj povijesti bilo im je zagarantirano. Precizinije, njihovim dresovima. Cijela je Europa zapljeskala toj kombinaciji, Lottov dres proglašen je najljepšim na Euru 1996. godine.

Povijest se ponavlja 20 godina kasnije. “Hrvatski dresovi uvijek izgledaju savršeno, ali ovo valovito izdanje nekako je uspjelo popraviti to savršenstvo”,  komentari su s ankete dresova po kojoj je Nikeova garnitura za Modrića, Rakitića i ostale najljepša na Euru.

Ne samo to, druga hrvatska garnitura dresova, ona u plavom izdanju koje je od ove godine također dobilo “kockice” po cijeloj dužini dresa, izabrana je za šesti najljepši dres.

“To nam je zajedničko. Ta strast prema nogometu. Vaša reprezentacija igra s toliko strasti i nadmoći na svim velikim natjecanjima”, pun je pohvala bio Scott Munson, jedan od čelnika Nikea. Njegova će tvrtka opremiti šest reprezentacija na Euru u Francuskoj. Najviše predstavnika ima Adidas, njih čak devet uključujući favorite Njemačku i Španjolsku, dok Puma puše za vrat Nikeu s pet reprezentacija na Euru. Po jednog predstavnika imaju Errea, Umbro, Macron i Joma.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.