Rekordna Perković za povijest Hanžeka

Rekordna Perković za povijest Hanžeka

Najbolja hrvatska sportašica, aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković u svom je jubilarnom 10. nastupu na Memorijalu Borisa Hanžekovića po prvi put prebacila 70 metara, ona je u petoj seriji u utorak ostvarila rezultat od 70.83 metara što je rekord mitinga, a ujedno i drugi najbolji rezultat sezone u svijetu.

Naravno, i najbolji rezultat u 2017. je u njezinom vlasništvu, u Bellinzoni je sredinom srpnja bacila 71.41m.

“Ovo je bilo najljepše izdanje ženskog diska na Hanžeku. Publika me nosila iz serije u seriju i mislim da sam ga dostojno obilježila. Krug za bacanje je novi trebalo mi je vremena da se priviknem. Nakon što sam u prvoj seriji pogodila mrežu, u drugoj i trećoj sam išla na sigurno, a od četvrte sam počela bacati”, prokomentirala je Perković svoj nastup nakon što je proslavila veliku pobjedu s trenerom Edisom Elkasovićem i 12.000 gledatelja na Mladosti.

Perković je u drugoj seriji bacila 63.31m, u trećoj 66.90, u četvrtoj 68.07m, u petoj 70.83m, a u šestoj 70.44m. Svih tih pet hitaca bilo je dalje od rezultata drugoplasirane Amerikanke Ashley Whitney. Perković je jedina diskašica koja je ove godine uspijevala prebaciti 70 metara, to je nakon Zagreba učinila sedam puta i to na četiri različita natjecanja.

Do kraja sezone Perković još očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu u petak gdje će pokušati šestu godinu zaredom osvojiti pobjednički dijamant.

Drugo mjesto osvojila je Amerikanka Ashley Whitney s hicem 62.91m, a treća je bila Njemica Nadine Mueller sa 62,58m.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.