IZVJEŠTAJ SA 6. KOLA

REKREATIVNA MTB ZIMSKA LIGA ISTRA I KVARNER – REŽANCI

REKREATIVNA MTB ZIMSKA LIGA ISTRA I KVARNER – REŽANCI

Sunčana nedjelja koja nas je dočekala nakon kišnog tjedna i odgode kola bila je savršena za sve zimskoligaše koji su se okupili u dvorištu aktivnog BK AXE i njihove staze u Režancima. Staza je po nama idealni primjer staze za svakoga koji želi okusiti zabavu MTB-a kao početnika, ali i fizički zahtjevna za one malo vičnije sportaše. Opasnih dijelova nema, ali zabavnih prolaza i brzih dijelova ne fali, a uz to domaćini su se pobrinuli i da publici ne bude dosadno pa su im omogućili pogled na najzanimljivije dijelove tik uz startnu crtu. Staza je bila odlično pripremljena sa novim dionicama koji su joj dodali dinamičnost.

Organizator BK AXA, ali i svi sudionici, željeli bi se zahvaliti mještanima Režanca koji ih svaki put srdačno ugošćuju te članovima DVD-a Svetvinčenat, poduzeću Miracolo d.o.o. koji je omogućio toplu okrjepu nakon utrke. Na startu se tako u kategorijama U7, U9 i U11 našlo desetak `zimskih medvjedića´ koji su zagrijali publiku i druge natjecatelje njihovom vožnjom. Ideja je lige da se i najmlađima pruži mogućnost vožnje, `utrke´ kroz zimu kao i njihovim većim uzorima, a oni u tome uživaju što je najvažniji dio.

U kategoriji U11 tako je najbrži bio Sergo Mateo ispred Privarat Leona, Vorkapić Erika, dok je kod U9 Turčić Marko bio brži od Privrat Luke, Ravnić Frana i Hrelje Tonia.  Curić Rene u kategoriji U7 bio je najbrži, ali i vozač sa najviše simpatija publike. Svi ovi `medvjedići´ su pružili publici pogled na žustru borbu na mini stazi te tako na kraju zaslužili srdačan pljesak. Letećim startom krenuli su uz budno oko pratitelja ostalih stotinjak natjecatelja na borbu za bolju poziciju nakon uspona i ulaska u uske šumske šikane. Kod početnika U13 najbrži je bio Ivan Peruško (BK AXA) ispred Hrelje Matea (KBBXS Adrenalina) i Sergo Antonija (BK MTB Istra Pazin). U kategoriji U15 Pilat Noel (BK MTB Istra Pazin) je odnio pobjedu ispred Roka Kukuljana (BK Grobnik), a Stojanović Raymond (BK Kvarner) je bio treći. U kategoriji U15 curica pobjedu je odnijela Filipović Jana (BGK Tuškanac) ispred Žufić Nikoline (KBBXS Adrenalin). Vujević Marko (BGK Tuškanac) je bio najbrži kadet na stazi, a Loris Grbić (BK Poreč) najbrži junior dok je Filipović Ema (BGK Tuškanac) najbrža juniorka. Sandi Bažon (BBK Grožnjan) kao najbrži senior na stazi. Na najviše postolje u Master A kategoriji stao je Babić Dalibor (BK Buzet). Relvis Glavić (BBK Grožnjan) pobjednik je u Master B, Marassi Giovanni (GS Azzida) u Master C.

Sljedeće kolo je na rasporedu već ovog vikenda, 28.2.2016 u Dražicama kod BK Grobnika, poznatom stazom koja zadovoljava sve sudionike iz godine u godinu podno Grobničke tvrđave.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.