Renault se vraća u Formulu 1

Renault se vraća u Formulu 1

Renault iduće sezone nastupa u F1.

Izvršni direktor Renaulta Carlos Ghosn potvrdio je kako se njegova momčad vraća u najveće automobilističko natjecanje na svijetu sljedeće godine, a preuzet će pritom sastav Lotus F1 Teama iz Enstonea.

Renault je posljednjih mjeseci kontemplirao o potpunom povlačenju iz Formule 1 ili velikom povratku na scenu, a zadnjih tjedana u tijeku su bili konačni pregovori i rješavanje ugovornih detalja.

“Imali smo dvije mogućnosti – kompletno se vratiti ili otići. Nakon detaljne analize odučeno je kako će Renault ipak biti u Formuli 1, a krećemo 2016. godine. Posljednji detalji koje su dostavili najveći dioničari dali su nam samopouzdanje kako bismo prihvatili ovaj novi izazov. Želimo pobjeđivati, čak i ako će nam za to trebati određeno vrijeme”, izjavio je Ghosn.

Konačni detalji oko povratka među F1 momčadi javnosti će biti podastrijeti uoči početka nove sezone u ožuju sljedeće godine. “Ova je odluka potvrda da motosport vidimo kao ključan dio brendova identiteta. Formula 1 krajnji je simbol strasti prema automobilima te definira Renault kao što je to izrađeno i u potpisu brenda – strast za životom. Prvenstvo služi i kao izlog tehnološke stručnosti koju je Renault uvijek tražio u svojim proizvodima za dobrobit svojih kupaca”, zaključio je direktor.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.