Revolucionarna odluka: Boban s Infantinom donosi odluku koja će zauvijek promijeniti nogometne transfere!

Revolucionarna odluka: Boban s Infantinom donosi odluku koja će zauvijek promijeniti nogometne transfere!

Velika promjena je pred vratima.

Gianni Infantino preuzeo je mjesto predsjednika krovne svjetske nogometne organizacije Fife i od tada blisko surađuje s legendarnim Vatrenim Zvonimirom Bobanom, kako bi unaprijedio nogometnu igru.

Nakon uvođenja videotehnologije, još jedna stvar mogla bi dobro prodrmati nogomet kakav poznajemo. Naime, Izvršni odbor Fife u listopadu će se na sastanku s Udrugom profesionalnih nogometaša FIFPro sastati i odlučivati oko toga hoće li se ukinuti posudbe igrača.

Jedan od pokretača ukidanja posudbi upravo je Boban jer, kako kaže, smatra da su veliki klubovi uvelike počeli iskorištavati mlade igrače na početcima svojih karijera, kako bi ih doveli u svoje redove i onda poslali na posudbe, s kojih se rijetko koji vrate u matični klub.

Tako je, primjerice, Juventus ove sezone posudio nevjerojatnih 41 igrača, Udinese njih 27, londonski Chelsea 22, Manchester City 18…

Upravo zbog toga takvim posudbama želi se stati na kraj te će se u listopadu odlučivati hoće li doći do ukidanja posudbi, što bi bilo zaista revolucionarno u današnjem nogometu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.