Rezultati hrvatskih paraolimpijaca petog dana ZPOI

Rezultati hrvatskih paraolimpijaca petog dana ZPOI

Dino Sokolović u slalomu očekuje borbu za medalje.

Petog dana natjecanja na 12. zimskim paraolimpijskim igrama održana su natjecanja u Alpensia Biathlon Centru u nordijskom skijanju, te veleslalomska nadmetanja na stazama Alpine Centra Jeongseonga na kojima se hrvatski paraolimpijci nisu iskazali posebno vrijednim sportskim postignučima.

“Iako veleslalom nije moja disciplina, dao sam sve od sebe i zadovoljan sam osvajanjem 15. mjesta” – izjavio je Dino Sokolović kojega u subotu očekuje borba za medalju u slalomu sjedećih skijaša.

Lovro Dokić koji je najmlađi paraolimpijac na 12. ZPOI, ocjenio je svoj veleslalomski nastup zadovoljavajući osvajanjem 26. mjesta, od njih 34 stojećih veleslalomaša:

“Staza je bila malo ledena, ali svakako sam zadovoljan. U subotu me očekuje slalom, koji je moja disciplina tako da se nadam boljem rezultatu”. – zaključio je Dokić.

Eva Goluža prvi put je nastupala na ZPOI, a zauzela je 12. posljednje mjesto među slabovidnim veleslalomašicama.

“Osjećaj koji je bio svakako izvanredan. Nešto što je posebno. Uvjeti su malo bili teži, ali kad se to usporedi sa samim osjećajem nastupa sve se tada zaboravi. Dala sam sve od sebe i za ništa ne žalim, ako tako odradim i slalom, vjerujem da rezultat neće izostati.” – rekla je Eva.

Za Damira Mizdraka, ovo je jedna od dužih veleslalomskih staza na kojima je nastupao. Nije toliko bila zahtijevna, ali u prvoj vožnji imao je jednu grešku istaknuvši da se nije našao u ritmu , jer je bilo nepotrebnih kočenja. Drugu vožnju Mizdrak je bolje odvozio, a doduše bila je i otvorenije postavljena, a samim time brža i za Damira lakša. Unatoč svemu u konkurenciji slabovidnih veleslalomaša Mizdrak je zauzeo 16. mjesto.

“Slalom mi je bolja disciplina, puno bolja od veleslaloma, u kojoj se bolje osjećam i svakako u slalomu više očekujem”. naglasio je Damir Mizdrak.

Naši nordijci Josip Zima u konkurenciji sjedećih i Antun Bošnjaković u konkurenciji stojećih, nakon višeopetovanih padova u sprintu na 1km zauzeli su poslijednja mjesta. Zima bio je 35. , a Bošnjaković je završio kao 24. Ovim rezultatima obojica se nisu uspjeli kvalificirati u polufinalna nadmetanja.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.